Ugrás a tartalomra

Nem mindennapi: világhírű gospel énekes lépett fel az American Idol fináléjában

Amerikaiak milliói hallhatták élőben a népszerű keresztény dalt.

Ronan Collins és CeCe Winans az American Idol 22. évadjának fináléjában. - Kép forrása: CeCe Winans/Facebook

A híres gospel-legenda, CeCe Winans az American Idol egykori versenyzőjével, Roman Collins-al együtt adta elő a "Goodness of God" című dalt a népszerű amerikai tehetségkutató vasárnap esti fináléjában.

Amerikaiak milliói, akik élőben nézték a tehetségkutató 22. évadjának utolsó epizódját, végül egy megindító keresztény dalt láthattak, amelyet minden idők egyik legkelendőbb és legtöbbet díjazott női gospel előadója adott elő.

A vasárnapi epizódban a világhírű énekes, Katy Perry zsűritag előtt tisztelegtek, aki hét év után az utolsó évadot töltötte a műsorban. Az adásban a jelenlegi és korábbi versenyzők, más zenei előadók is felléptek.

Winans-t, aki karrierje során több tucatnyi díjat nyert és több mint 17 millió lemezt adott el, felkérték, hogy énekelje el a "Goodness of God" című dalt Collins mellett, aki korábban kiesett a versenyből.

A duett az egyébként keresztény családból származó Katy Perryt is meghatotta, mivel az előadás közben szemmel láthatóan többször is a könnyeivel küzködött, ahogyan a jelenlevő nézők is.

Az előadás a különböző online platformokon is nagy nézettséget ért el. Eddig több mint 500 ezren nézték meg a klipet az Instagramon, és további 100 ezren a YouTube-on.

"A legjobb előadás ebből a dalból, amit valaha hallottam. Az egyik legjobb gospel előadás, amit valaha hallottam, és pont"

- mondta Steve Deace konzervatív kommentátor.

"Tényleg nagy áldás volt számomra, most meg fogom osztani másokkal is, abban a reményben, hogy számukra is nagy áldás lesz."
"CeCe Winans határozottan teljesítette a küldetést... ez több volt, mint egy előadás... ez egy utat biztosított a Szentlélek számára, hogy lelkeket győzzön meg"

- kommentálta egy személy az American Idol közösségi oldalán.

"Láttam az előadást élőben, és teljes szívből dicsértem és hálát adtam az Úrnak, hogy ezt a dalt élőben énekelték az országos televízióban!!!

- kommentálta egy másik felhasználó.

Az előadás után Collins, aki a Biola Egyetem Gospel Kórusának igazgatója, a Facebookon osztotta meg:

"Micsoda megtiszteltetés, hogy a királyság ezen óriása mellett állhatok. Isten annyira csodálatos, hogy továbbra is elkápráztat. Imádkozom, hogy mindannyian ugyanolyan áldásban részesüljenek, mint én".

Egy külön posztban Winans reagált Collinsválaszára mondván, hogy "Megtiszteltetés volt vele énekelni".

A "Goodness of God" azonban nem az egyetlen keresztény dal, amelyet az Anerican Idol színpadán énekeltek ebben az évadban.

Az évad elején az újdonsült Idol-győztes Abi Carter áprilisban a Hillsong "Oceans (Where Feet May Fail)" című dalát adta elő. Az áprilisban elhunyt világhírű gospel énekes, Mandisa Hundley tiszteletére pedig a korábbi versenyzők közül Colton Dixon, Danny Gokey és Melinda Doolittle adta elő "Mary Mary - Shackles (Praise You)" című számát.


(CBN)

Legfrissebb