Ugrás a tartalomra

Nem mindennapi: arabként áll ki Izraelért egy IDF alezredes lánya

Apja volt az IDF első beduin alezredese.

Sophia Shramko - Kép forrása: https://www.gsb.stanford.edu/

Izraeli-arabként a Stanford Egyetemen végzett, kiáll Izraelért és az egyetemeken részletezi a "folyótól a tengerig" valódi jelentését.- írja a Ynet.


Sophia Halifah Shramko, izraeli arabként a Stanfordon végzett, és most családjával Kaliforniában él. Shramko aktívan harcol az antiszemitizmus ellen az Egyesült Államokban. Ő a néhai Hussein Alhayib lánya, aki felderítő tiszt és az első beduin alezredes volt az IDF-ben.

"Valóban le vagyunk maradva a narratív háborúban. Megdöbbentő látni, ami itt történik: a Stanfordtól kezdve az Egyesült Államok más egyetemekig a zsidók elleni erőszakra és a zsidó állam megsemmisítésére szólítanak fel "a folyótól a tengerig"

- fejti ki aggodalmait.

Beszámolói szerint alig két nappal a mészárlás után a Stanford Egyetem újságának címlapján egy olyan cikk jelent meg, amely a Hamász akcióit legitim ellenállásként tüntette fel, miközben Izraelt háborús bűnök elkövetésével vádolta.

"Az én szemszögemből nézve itt nincs dilemma. Muszáj kiállni Izraelért, a hazámért, és őszintén beszélni. Izrael számtalan lehetőséget biztosított számomra. Izraelnek köszönhetem, hogy oly sok mindent elértem - a Tel Aviv-i Egyetemen villamosmérnöki alapdiplomát és a Stanford Egyetemen mesterdiplomát szereztem, olyan eredményeket, amelyek elképzelhetetlenek lettek volna, ha más arab nemzetben nőttem volna fel"

- hangsúlyozta.


Elmondása szerint a családja arra kérte, hogy adjon hangot annak, hogy az izraeli arabok szövetségesek, nem pedig ellenfelek.

"Bátran állíthatom, hogy az izraeli arabok túlnyomó többsége - 99%-a - hevesen ellenzi a Hamász tetteit. Tanúi ezeknek az atrocitásoknak, megdöbbentek, és ugyanolyan félelemben élnek, mint a lakosság többi része

- fejtette ki álláspontját Shramko, valamint hozzátette:

"A Hamász terroristái több mint 60 beduin, valamint kelet-jeruzsálemi palesztin arabot gyilkoltak meg. Mindannyian hallottunk róla, és az a hátborzongató benyomás marad bennünk, hogy bármelyikünk lehet a következő.".

Az arab nő nagybátyja, és nagymamája a Gázai határ közelében él. Az ő házaikat páncéltörő rakéta találta el, de szerencsére mindenkit időben sikerült evakuálni.

"Ez példa arra, amit az itteni emberekkel is megosztok, hogy

az Izraeli Védelmi Erők biztosítják az arab közösségek és civilek biztonságos helyekre való evakuálását, míg a Hamász nem engedi, hogy a Gázai övezet lakói dél felé költözzenek, sőt kiteszik őket a saját bombázásaiknak. "

"Azoknak, akik azt állítják, hogy itt népirtás folyik, bemutatom, hogy az izraeli kormány hogyan épített biztonságos helyiségeket az arab falvakban."


Legfrissebb