Ugrás a tartalomra

NATO munkatárs az orosz-ukrán háborúról - Szabadföldi István

A Világnézet legfrissebb adásában Szabadföldi István beszélt a mesterséges intelligenciáról és a háborúról.

Szabadföldi István

A Hit Rádió Világnézet című műsorának legfrissebb adásában Szabadföldi István, a NATO Főparancsnokság kibervédelmi kontraktora beszélt az orosz-ukrán háború hatásairól és a kibervédelem fontosságáról a modern hadviselésben.

  • NATO munka tapasztalatok:
    Szabadföldi István pozitívan nyilatkozott a NATO-n belüli munkakörülményekről, kiemelve a tiszteletteljes és barátságos légkört.
"húsz éve dolgozom az Európai Bizottságnak, az elmúlt években ott is a katonai védelmi területem szakértőként, tanácsadóként, és gyakorlatilag harminc éve dolgozok nemzetfőzi vállalati környezetben, de a NATO-hoz fogható, jó hangulatú munkahellyel még nem találkoztam"

- részletezte Szabadföldi István.

  • Kibervédelem és mesterséges intelligencia:
    A kibervédelem jelentőségét és a mesterséges intelligencia alkalmazását taglalta a modern háborúkban, különösen az orosz-ukrán konfliktus kontextusában.
"A mesterséges intelligencia mint a katonai művelet, stratégiai művelet tervezés egyik támogató eszköze, ez az én kutatási területem."

- emelte ki Szabadföldi István.

  • Orosz-Ukrán háború:
    Az orosz-ukrán háború kapcsán szakértőnk értékelte a NATO álláspontját és a kelet-európai geopolitikai helyzetet.
"A NATO-nak elsősorban itt az a hozzáállás, hogy Oroszország, ami a médiába lejön, az mondjuk úgy, hogy a jéghegy csúcsa."

- fejtette ki Szabadföldi István.

Legfrissebb