Ugrás a tartalomra

Muszlim pásztorok öltek meg három keresztényt Nigériában

Illusztráció: The Voice of the Martyrs

Fulani pásztorok és más terroristák megöltek három keresztényt a nigériai Benue államban vasárnap (szeptember 18-án), miután az elmúlt három hétben legalább 22 másik embert mészároltak le ugyanezen a területen – közölték források.

A támadók 16 óra körül támadták meg a túlnyomórészt keresztény Tse Ngban falut, Guma megyében – számolt be Paul Adagu a környék lakója SMS-ben a Morning Star Newsnak. Adagu beszámolóját egy másik lakos, Michael erősítette meg.

"A fulani pásztorok, akik megtámadták az Ngban közösséget, több mint kéttucatnyian voltak, és mindannyian fegyverrel k felfegyverkezve. (...) Megölték közösségünk három tagját"

mondta.

Hozzátette, hogy az előző három hétben a túlnyomórészt muszlim pásztorok 13 keresztényt öltek meg a szintén Guma megyei Tse Numgbera, Umella, Yogobo és Ukohol falvak elleni támadások során. A Guma önkormányzati terület elnöke, Mike Ubah elmondta, hogy a 13 keresztény közül négyet szeptember 9-10-én öltek meg két faluban, Ukoholban és Yogoboban, köztük két nőt.

"A pásztorok a keresztények tulajdonában levő házakat is lerombolták, felgyújtva azokat a támadások során"

- mondta Ubah.  a

Ezenkívül Ubah azt mondta, hogy kilenc másik keresztényt öltek meg szeptember első hetében a megyében, hármat Tse Numgbera faluban szeptember 3-án, és hatot Umella faluban szeptember 1-jén.

Benue állam három megyéjében több mint 6000 keresztény kényszerült elhagyni otthonát a közelmúltban történt támadások következtében – mondta Emmanuel Shior, a Benue Állami Vészhelyzet-kezelési Ügynökség (SEMA) ügyvezető titkára.

(Christian Headlines)

Legfrissebb