Ugrás a tartalomra

"Mint Németország a 30-as években" - Netanjahu reagált az amerikában zajló tüntetésekre

Szerinte az antiszemitizmus megelőzi a nagyobb tűzvészt, amely az egész világot elnyeli.

Kép forrása: Youtube/IsraeliPM

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerdán közzétett egy videót, amelyben az amerikai egyetemi kampuszokon tapasztalható antiszemitizmust bírálja.

Kétperces angol nyelvű beszédében Netanjahu - aki egyébként a Massachusetts Institute of Technology-n végzett, amely egyike a mai radikális tüntetők által elárasztott egyetemeknek - figyelmeztetett a mai tüntetések történelmi előzményeire.

"Antiszemita csőcselék vette át a vezető egyetemek irányítását"

- mondta Netanjahu.

"Izrael megsemmisítésére szólítanak fel. Megtámadják a zsidó diákokat. Megtámadják a zsidó oktatókat. Ez arra emlékeztet, ami a német egyetemeken történt az 1930-as években".

Hozzátette, hogy a tüntetők nemcsak Izrael és a zsidók halálát követelik, hanem Amerika halálát is.

Netanjahu hozzátette, hogy a tüntetők Izrael elleni vádjai "egy nagy hazugság", de véleménye szerint ez sem újdonság.

"Láttuk a történelemben, hogy az antiszemita támadásokat mindig rágalmazások előzték meg olyan hazugságok, amelyeket a zsidó nép ellen mondtak, amelyek - bár hihetetlenek voltak -, az emberek mégis elhitték őket".

Azt mondta, hogy mindazoknak, akik meg akarják védeni a nyugati civilizációt, össze kell fogniuk, hogy megállítsák az antiszemitizmust - az egyetemi kampuszokon és világszerte.

"Meg kell állítanunk az antiszemitizmust, mert az antiszemitizmus a kanári a szénbányában. Mindig megelőzi a nagyobb tűzvészt, amely az egész világot elnyeli."

- hangsúlyozta Netanjahu valamint hozzátette:

"Arra kérek mindenkit, zsidókat és nem zsidókat egyaránt, akiket érdekel közös jövőnk és közös értékeink, hogy tegyenek meg valamit: álljanak ki, szólaljanak meg. "
"Állítsátok meg az antiszemitizmust most."

A tüntetések finanszírozása állítólag különböző radikális forrásokból származik - a brit Daily Mail szerint többek között a Demokrata Párt legnagyobb támogatójától, Soros Györgytől. A Wall Street Journal ezen a héten arról is beszámolt, hogy a tüntetések beleilleszkednek a Hamász és más, Irán által támogatott csoportok által támogatott stratégiába, amelynek célja az izraeli biztonság nyugati támogatásának aláásása.

(Breitbart)

Legfrissebb