Ugrás a tartalomra

Minden nap megküzdött az életéért a kicsi hős - a 14 héttel korábban született Tru története

14 héttel korábban, a 26. hétre született meg a kislány, és még az 500 grammot sem érte el, amikor inkubátorba került. De bármilyen törékenynek is tűnt, a szülei tudták, hogy igazi kis harcos, aki sosem fogja feladni - írta meg a Várva Várt Alapítvány blogoldalán a szuloklapja.hu híre alapján.

Édesanyja a megszületése után 11 nappal később vehette először karjaiba a kis Tru-t, apukájának pedig további heteket kellett várnia az első öleléssel – ekkor a kis korababa alig volt nagyobb, mint a férfi tenyere.

Szülei, amikor csak tehették, a pici mellett töltötték az idejüket, Tru végül 2,5 hónap után hagyhatta el az inkubátort, és került babaágyba.

123 napos korában újabb mérföldkőhöz érkezett: átment a babaülésteszten, azaz elég nagy volt már ahhoz, hogy autóval biztonságosan lehessen szállítani.

Sok betegséget leküzdött

A hazaút azonban még váratott magára, a koraszülött csöppség szervezetének több komplikációval és betegséggel is meg kellett küzdenie, egyebek közt szepszissel, krónikus tüdőgyulladással, különféle fertőzésekkel, a kezelések alatt pedig 7 alkalommal volt szüksége vértranszfúzióra.

Közel 5 hónapot töltött kórházban

Ám Tru varázslatos módon minden bajt leküzdött, és 4,5 hónappal a születése után végre hazatérhetett szüleivel, akik mérhetetlenül büszkék rá és minden nap hálát adnak azért, hogy velük lehet.

A felemelő történetről a Sassy Facebook oldala számolt be videóban:

Legfrissebb