Ugrás a tartalomra

Milyen az új CSOK? - Kertészné Pesti Dóra

Kertészné Pesti Dóra szerint bár szigorodnak a szabályok, de új lehetőségeket is jelent a megújult CSOK.

A Hit Rádió Világnézet című műsorának legfrissebb adásában Kertészné Pesti Dóra megosztotta tapasztalatait a családvédelmi támogatások és a CSOK változásairól, különös tekintettel a szigorodó szabályokra és az új lehetőségekre.

CSOK változásai:
A CSOK rendszerben a szabályok szigorodtak, de új lehetőségek is megjelentek. A támogatások mértéke és a felhasználhatóság terén változások történtek, különös figyelmet fordítva a plusz gyermek vállalásának ösztönzésére.

"A maximum támogatott hitelösszeg 50 millió forint lehet, 3%-os fix kamatú hitellel, ami az inflációs helyzetben nagyon-nagyon jónak számít"

- fejtette ki Kertészné Pesti Dóra, valamint hozzátette:

"Ha valakinek már van gyereke és plusz gyermeket vállal, a maximum támogatott hitelösszegre is jogosult lehet, gyakorlatilag a babaváróval kombinálva abszolút a gyermekvállalást támogatja."

Családi támogatások hatása:
A családi támogatások, mint a CSOK, jelentős segítséget nyújtanak a családok számára, különösen az ingatlanárak emelkedése és a pénzügyi terhek növekedése közepette.

"Az újfajta CSOK lépésről lépésre történő körberajzolásánál fontos kiemelnem, hogy a támogatott hitel összege gyermekvállalástól függ"

- emelte ki Kertészné Pesti Dóra.

Legfrissebb