Ugrás a tartalomra

Migrációval pótolná a hiányzó munkaerőt Németország? - Bauer Bence

A Világnézet című műsorunk legfrissebb adásában Dr. Bauer Bencével beszélgettünk.

Német-Kínai Kapcsolatok:
A német-kínai gazdasági kapcsolatok intenzívek és rendszeresek. A legutóbbi találkozón különösen fontos volt a kölcsönös rizikók minimalizálása és a gazdasági kapcsolatok diverzifikálása.

"Ugye tudnunk kell, hogy akkoriban, másfél éve ezet úgy fogalmazták meg, hogy a Kínával történő gazdasági kapcsolatoknak az alapja legyen nem a decoupling, hanem a de-risking, azaz a rizikóknak a minimalizálása, kölcsönös feltételek, és egy diversifikált portfólió."

- részletezte Bauer Bence.

Német Belpolitika és Kínai Kapcsolatok:
Németország belpolitikai vitái befolyásolják a külföldi politikai álláspontokat, különösen Kína irányába. A német politikai attitűdök szakértőnk szerint megosztottak.

"Ez egy ilyen belpolitikai attitűd, és egyébként sokan osztják ezt a gondolatot a német kormány gazdaságpolitikáját illetően."

- mondta.

Német Befektetési Stratégiák:
Németországban a gazdasági vezetők tudatosan és stratégikusan közelítik meg a befektetéseket, különösen Kína felé. A pragmatikus megközelítés, mely a kölcsönös érdekekre és rizikó minimalizálásra összpontosít, véleménye szerint kulcsfontosságú.

"Én úgy látom, hogy a németek a pragmatikus úton fognak haladni, bár a politika próbál ebbe beleszólni, de a német cégvezetők nem hülyék, ők tudják, hogy hol lehet jól befektetni, és a befektetéseknek az aránya az nagyon magas Kínában.

- hangsúlyozta.

Legfrissebb