Ugrás a tartalomra

Miért támadta meg Magyar Péter az ATV-t? – Hack Péter

A Keresztkérdés legfrissebb adásában Prof. Dr. Hack Péterrel beszélgettünk.


A Hit Rádió Keresztkérdés című műsorának legfrissebb adásában Prof. Hack Péter egyetemi tanárral, a Hit Gyülekezete lelkészével beszélgettünk az EP választásokról, illetve Magyar Péter és az ATV közötti konfliktusról.

EP választások értékelése
Hack Péter szerint jó ötlet volt egyszerre tartani az európai parlamenti választást és az önkormányzati választást, hiszen a magas részvételi arány növelte a választások legitimitását, de a mostani részvétel még mindig elmarad az országgyűlési választások részvételi arányától.

"Ez azért nagyon-nagyon fontos dolog, mert jól jelzi azt, hogy az európai emberek elsőprő többsége a nemzeti parlamenteket tartja igazán fontos intézménynek."

- emelte ki Hack Péter.

Az erős nemzet államokban hívők a szuverenisták áttörését remélték az EP-választásokon. Áttörést nem sikerült elérni, de megerősítették pozícióikat – tette hozzá.

Magyar Péter és az ATV közötti konfliktus

Hack Péter reagált Magyar Péter azon vádjára, hogy az ATV, illetve Németh Sándor a Fidesz érdekeit szolgálja.

"Mivel nem kap a gyülekezet milliárdokat kormányzati vagy politikai döntés alapján, hanem csak jogszabály alapján is kizárólag az oktatásra, ezért semmilyen anyagi érdeke nem fűződik a gyülekezetnek a jelenlegi kormányzat működéséhez."

- részletezte Hack Péter.

ATV szerkesztési elvei és a Hit Gyülekezete kapcsolata
Hack Péter kifejtette, hogy az ATV szerkesztői függetlenül dolgoznak, és Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezetője, nem szól bele a műsorok tartalmába.

"A gyülekezet, mint tulajdonos, nem egy felekezeti csatornát működtet, nem a gyülekezetnek a szócsöve az ATV."

- hangsúlyozta Hack Péter.

Legfrissebb