Ugrás a tartalomra

Miért nem teljesítünk jól a boldogság felméréseken? - Dr.Belső Nóra

A Hit Rádió legfrissebb adásában Dr.Belső Nóra pszichiáterrel eredtünk a boldogság nyomába .

Dr. Belső Nóra

Hit Rádió Világnézet című műsorának legfrissebb adásában Dr. Belső Nóra pszichiáter beszélt a boldogság természetéről és a társadalmi elégedettség fontosságáról. Kiemeli, hogy a boldogság nem az életkörülményektől, hanem az egyéni és közösségi megelégedettségtől függ.

A boldogság érzése és a társadalmi elégedettség

Dr. Belső Nóra kiemeli, hogy a boldogság nem az életkörülményektől függ, hanem a személyes és társadalmi elégedettségen alapszik. Az elégedettség és a pozitív érzések növelése kulcsfontosságú a boldogság érzéséhez.

"Az egyik legfontosabb tényező a megelégedettség érzése, ha van megelégedettség, az nagyon pozitív közérzetet biztosít, tehát boldogságérzetet ad"
  • - emelte ki Dr. Belső Nóra.

Boldogságfelmérések és társadalmi attitűd

A társadalmi attitűd és a mások boldogságához való viszonyulás elmondása szerint jelentős hatással van a boldogságfelmérések eredményeire Magyarországon. A negatív hozzáállás és a panaszkodás kultúrája árnyékot vet a kollektív boldogságra.

"Ezt valóban meg lehet tapasztalni, hogy nem feltétlenül örülünk például mások boldogságának, hanem inkább panaszkodunk, szenvedünk, és ezt kommunikáljuk is kifelé"

- részletezte.

Pozitív életszemlélet és a boldogság növelésének lehetőségei

Szakemberünk szerint a pozitív életszemlélet a boldogságérzés fokozásának fontos eszköze. Az egyéni hozzáállás változtatása és a kis örömök értékelése véleménye szerint növelheti a boldogságunkat.

"Tehát igazán az attitűdön és a gondolkodásmódon kellene változtatni, és akkor a helyzet jobb lenne"

- hangsúlyozta Dr. Belső Nóra, valamint hozzátette:

"És van, azért, amit én mindennap próbálok tudatosítani, hogy tavasz van, süt a nap, csicseregnek a madarak, él az élet, szóval a szép dolgokkal kell foglalkozni."

Legfrissebb