Ugrás a tartalomra

Michigani törvényjavaslat: a nemváltoztatás kiskorúakon elsőfokú gyermekbántalmazás

A michigani republikánus törvényhozók nemrégiben olyan törvényjavaslatot terjesztettek elő, amely a kiskorúak nemi átalakulásának engedélyezését első fokú gyermekbántalmazásnak minősítené.

A 6454. számú képviselőházi törvényjavaslat kimondja, hogy egy személyt bűnösnek lehet találni első fokú gyermekbántalmazásban, ha "tudatosan vagy szándékosan hozzájárul egy gyermek nemi átalakítási eljárásához, vagy abban közreműködik". A jogszabály a "személy" fogalmát úgy határozza meg, mint szülő, gyám, orvos vagy bármely más engedéllyel rendelkező egészségügyi szakember.

Ha ezt a személyt bűnösnek találják első fokú gyermekbántalmazásban, életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat.

A jogszabályt kedden terjesztette elő öt republikánus állami képviselő, köztük Beau LaFave, Ryan Berman, Steve Carra, Luke Meerman és Steve Marino.

A The Hill szerint LaFave úgy véli, "logikailag összefüggéstelen" pubertásblokkolókat adni vagy nemi átalakító műtéteket végezni gyerekeknek, amikor még a szexhez sem járulhatnak hozzá, és törvényileg tilos bizonyos dolgok megvásárlása is számukra.

"Az emberek visszaélnek ezekkel a gyerekekkel. Az a gondolat, hogy potenciálisan életmódot megváltoztató változtatásokat végeznénk 11, 12, 13, 14, 15 éves gyerekeken, amikor számukra illegális a nemi élet, őrültség"

- mondta.

LaFave optimista, hogy republikánus kollégái támogatni fogják a jogszabályt. Sőt, úgy véli, hogy néhány demokrata kollégája is egyetért a törvényjavaslat tartalmával, de elismerte, hogy nyilvánosan nem szívesen támogatnák azt. A michigani Republikánus Pártnak három mandátumnyi előnye van az államházban.

Alabamában idén hasonló törvényt fogadtak el, amely bűncselekménynek minősíti a pubertásgátlók és más hormonkezelések nyújtását 19 év alatti gyerekeknek - számolt be a Breitbart News. Arizona szintén elfogadott egy törvényt, amely tiltja a "visszafordíthatatlan nemi átalakító műtéteket" 18 év alattiak számára, függetlenül attól, hogy a szülők beleegyeznek-e.

(Breitbart)


Inkább meghallgatná? 🎧 A Hit Rádió híreit audio formában is eléri! 👇Legfrissebb