Ugrás a tartalomra

"Mi egy csodatevő Istent szolgálunk" - felépült a fejlövésből egy arizonai pásztor

Az orvosok sem gondolták, hogy túléli a sérülést.

Hans Schmidt, a 26 éves katonai veterán, az arizonai Victory Chapel First Phoenix segélyszervezet igazgatója, akit tavaly fejbe lőttek egy utcai evangélizáció során. Csodával határos módon azonban felépült és visszatért a gyülekezetbe.

A férje felépüléséről szóló Instagram-posztban Zulya Schmidt, egy Instagram-posztban videókat és fotókat tett közzé, amelyeken a férfi mosolyog és dobol a templomukban.

"Mi egy csodatevő Istent szolgálunk. Jár, beszél, még dobol is"

- írta férjéről a posztban.

View this post on Instagram

A post shared by Zulya Schmidt (@zulyaay)

"Isten hihetetlen munkát végzett Hans életében, és minden nap egyre jobban van. Kérlek, imádkozzatok továbbra is a teljes helyreállításáért".

A Victory Chapel First Phoenix a honlapján közzétett nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy imáik meghallgatásra találtak.

"Örülünk és hálát adunk Istennek a csodáért, amit láttunk"

- áll a gyülekezet közleményében.

Schmidtet, aki korábban katonai orvos volt, 2023. november 15-én este lőtték fejbe az arizonai Glendale-ben, miközben egy szerda esti istentisztelet előtt gyülekezeti szolgálatot végzett.

"Senki sem hallotta a lövést, és senki sem látta, honnan jött"

- írta a család barátja, Brad Currell a GoFundMe kampányban.

A nyomozók átnézték a térfigyelő kamerák felvételeit. A férfi először elesett, aztán felállt, tudott járni és beszélni, de vérzett. Először senki sem vette észre, hogy mi történt, aztán elkezdődtek a görcsrohamok, majd rosszul lett, ezért kórházba vitték.

Akkor, amikor a fejsérülés történt, Schmidt már egy éve prédikált rendszeresen az utcán.

"Több mint egy éve csinálja ezt, és általában 30 percig prédikál az utcán minden esti istentisztelet előtt."

- mondta Zulya akkoriban a CBN Newsnak.

Azt mondta, hogy a férje aznap feltűnően hamar befejezte a prédikációt, majd összepakolta felszerelést, és visszament a gyülekezetbe. Ezután észrevette, hogy vérzik, de fogalma sem volt arról, hogy lelőtték.

"Fogalmam sem volt, hogy mi történt valójában"

- mondta.

Schmidtet végül egy helyi kórházba szállították, ahol az orvosok csak akkor vették észre, hogy a férfit fejlövés érte, amikor CT-vizsgálatot végeztek rajta.

Hans Schmidt feleségével és két gyermekükkel a kórházban. - Kép forrása: Zulya Schmidt/Instagram

Azt mondta, az orvosok és a nyomozók nem sok esélyt adtak a férjének, sőt az idegsebészek azt mondták neki, hogy mivel a golyó a férje agyában volt, nem lehetett eltávolítani.

A lelkész felesége emlékezett arra is, hogy hallotta, amint egy nyomozó azt mondta:

"A boncolás után többet fogunk tudni".

Azt mondta, hogy ezek a kijelentések miatt nehezen tudott megbirkózni az előtte álló valósággal, Schmidt azonban a megpróbáltatások során továbbra is ragaszkodott a hitéhez - Hans pedig tovább küzdött az életéért.

"Emlékszem ... amikor az intenzív osztályon volt, azt mondtam: Minden rendben lesz."

Visszatekintve tudja, hogy Isten volt az, aki támogatta őt, mert a valóságban semmi sem tűnt úgy, hogy minden rendben lesz, és két kisgyermek édesanyjaként rendkívül nehéz helyzetbe is került, de kitartott, és férje keresztülhúzta az orvosok számításait, és pár hónapon belül csodával határos módon felépült.

(Faithwire, Christian Post)

Legfrissebb