Ugrás a tartalomra

Mennyi képernyőidőt engedjünk a gyerekeknek? - Jantek Gyöngyvér

A Hit Rádió adásában Jantek Gyöngyvér beszélt arról, hogy szülőként hogyan tudjuk a helyes mederbe terelni a képernyőhasználatot.

Jantek Gyöngyvér, gyermekpszichológus

A Hit Rádió Világnézet című műsorának legfrissebb adásában Jantek Gyöngyvér gyermekpszichológus beszélt a képernyőidő gyerekekre gyakorolt hatásairól, megvilágítva a digitális eszközök használatának mindennapi kihívásait és annak lehetséges megközelítéseit.

Képernyőidő és gyerekek:
A képernyő előtti időtartam gyerekekre gyakorolt hatásai szakértőnk szerint nagyon összetettek, és a szülőknek tudatos döntéseket kell hozniuk arról, hogyan integrálják a digitális eszközöket gyermekeik életébe.

"Teljesen igazad van, magunknak kéne válaszokat találnunk arra, mi a jó és hasznos az életünkben és a gyerekeinkre nézve"

- emelte ki Jantek Gyöngyvér.

Szülői szerep és digitális világ:
A szülőknek meg kell találniuk a helyes egyensúlyt a digitális eszközök használata és a való világ között, mind a saját életükben, mind a gyerekek életében.

"Nagyon-nagyon meglátszik a digitális jelenlétben is, ha nincs eszközünk a határok kezelésére"

- mondta Jantek Gyöngyvér.

Digitális detox és alternatívák:
A túlzott képernyőidő csökkentése és a valós interakciók, játékok ösztönzése fontos a gyerekek egészséges fejlődéséhez.

"Három-négy nap elvonási tünet után a gyerekeink átálltak egy olyan rendszerre, amiben kénytelenek voltak magukat újra felfedezni"

- részletezte Jantek Gyöngyvér.

Legfrissebb