Karddal vágták le, mert muszlimokat vezetett Krisztushoz

Simolya Latifut Molu faluban, Kasasira almegyének Kibuku körzetében ölték meg karddal 19 óra 15 perckor. egy Molu melletti mocsárban – mesélte egy szemtanú. Latifu 47 éves volt.

Latifu 18:30 körül távozott az esti istentiszteletetről a molui keresztény központból, majd három szemtanú látott egy motort és 19:15-kor jajveszékelést és segélykiáltást hallottak a közeli mocsár felől – mondta az egyik.

„A gyilkosok elítélték, amiért a muszlimokat keresztény hitre térítette”

– mondta a szemtanú a Morning Star Newsnak, elmesélve, hogy egy sűrű bozótba kellett bújniuk.

A tanúknak sikerült felismerniük a feltételezett támadókat Ali Buyinza, Muhammad Kamunyani és Jamada Walyomba néven.

"Láttuk, ahogy Buyinza karddal elvágta a fejét, majd elmentek"

- mondta a szemtanú, akit biztonsági okokból nem azonosítottak.

"Körülbelül 30 percig ott maradtunk, majd felbátorodtunk, és lassan megnéztük a megölt embert"

-mesélte és mint elmondta, hamar rájöttek hogy az ő közösségüknek a tagja.

Értesítették Emmanuel Muzei lelkészt és éjfél körül feljelentést tettek a rendőrségen – mondta. A tisztek és a környék lakói hétfőn (július 4-én) kora reggel kimentek a területre, és megerősítették, hogy a holttest az iszlámról kereszténységre áttért Latifu holtteste.

„Molu falu dühös keresztény lakosai Molu falu mocsarába özönlöttek, hogy gyászolják szeretett hittérítőjük halálát, aki egyik templomból a másikba járt, tanúskodva arról, hogyan tért át a kereszténységre”

– mondta Muzei lelkész.

„Bizonyságtétele sok kereszténynek bátorítást jelentett az egyházamban, és sokakat Krisztushoz vezetett. Elvesztettünk egy dinamikus evangélistát.”

-tette hozzá.

A rendőrök letartóztatták Buyinzát, és a kibuku rendőrőrsre vitték szigorú biztonsági intézkedések közepette, miközben a lakosok meg akarták ölni – mondta Muzei lelkész.

Figyelmeztettük, hogy térjen vissza a vallásunkhoz, és több lehetőséget is adtunk neki, de süket fülekre talált – büszkék vagyunk rá, hogy megöltük”

– mondta egy forrás  szerint a gyilkos.

(Christian Post)