Ugrás a tartalomra

Megindító: különös meglepetés érte a bebörtönzött Édesanyákat anyák napján

Az amerikai börtönmissziós szolgálat azon dolgozik, hogy segítsenek helyreállítani a megromlott kapcsolatokat a rabok és gyermekeik között.

A God Behind Bars (Isten a rácsok mögött) nevű nonprofit szervezet idén anyák napján életre szóló ajándékkal készült a bebörtönzött anyák számára Amerikában.

A God Behind Bars országszerte folyamatosan azon dolgozik, hogy a fogvatartottak életét helyreállítsa azáltal, hogy a börtönbüntetés alatt és a szabadulás után is építi hitüket. A börtönmisszión keresztül pedig azon dolgoznak, hogy elérjék azt a több mint 2,3 millió embert, aki a börtönrendszerben van.

De a God Behind Bars nem áll meg csupán a rabok megmentésénél és életük helyreállításánál, hanem segítenek helyreállítani a megromlott kapcsolatokat a rabok és gyermekeik között.

Az Egyesült Államokban Vasárnap ünnepelték az anyák napját. Ez a nap egészen különleges volt azok számára az édesanyák számára, akik évek óta nem látták gyermekeiket. Most újra találkozhattak velük, és nagyon megindító volt látni, ahogyan az apró lábak kitárt karokkal szaladtak a könnyező anyák felé.

Azok az édesanyák, akiknek lányuk került börtönbe, szintén lehetőséget kaptak arra, hogy időt töltsenek gyermekeikkel.

"Az, hogy egy anya börtönben van, nem változtat azon a tényen, hogy még mindig anyák"

- osztotta meg a God Behind Bars az Instagramon.

"Értéket és célt hordoznak a gyermekeik életében! Hiszünk abban, hogy az anyákat helyre kell állítani és újra egyesíteni kell őket a gyermekeikkel!"

A börtönben lévő szülők kétharmadát soha nem látogatta a családja és azon gyermekek 75 százaléka, akiknek egy szülője börtönben van, a statisztikák szerint nagyobb valószínűséggel kerül börtönbe. Az Igazságügyi Minisztérium egyik jelentése szerint ezeknek a szülőknek több mint egyharmada még mindig börtönben lesz, mire kisgyermekeik elérik a 18. születésnapjukat.

"EZ A MI HARCUNK, hogy megtörjük a börtönbüntetés körforgását a családok számára"

- fejtette ki korábban a God Behind Bars.

Egy bebörtönzött anya, aki 2,5 éve nem látta öt gyermekét, lehetőséget kapott arra, hogy időt töltsön velük.

A hátizsákokba ajándékokat és kézzel írt leveleket tett, amelyekben elmondta, mennyire szereti őket.

"Ezt a pillanatot örökre megőrizzük"

- mondta a God Behind Bars a találkozásról.

"Hisszük, hogy ezek a pillanatok megtörik a generációs bebörtönzés körforgását!"

A hónap elején a God Behind Bars több mint 300 nőnek szolgált egy női büntetés-végrehajtási intézetben.

A God Behind Bars vezérigazgatója, Jake Bodine személyesen osztotta meg az evangéliumot a raboknak, és több mint 250 nő adta át az életét Jézus Krisztusnak.

Bodine a CBN Newsnak elmondta , hogy 2009-ben azzal a küldetéssel indította el a szervezetet, hogy "elérje a legkisebbeket", és ez egy ébredés típusú mozgalommá nőtte ki magát az ország büntetés-végrehajtási intézeteiben.

"A nők imádkozni jöttek, azt kérték, hogy imádkozzunk azért, hogy a metamfetaminfüggőségük megtörjön, és hogy képesek legyenek megbocsátani a bántalmazóiknak. Isten megtörte a rácsok mögött lévő erősségeket"

- osztotta meg a szolgálat.

(CBN)

Legfrissebb