Ugrás a tartalomra

Meghalt Pat Robertson

Életének 93. esztendejében költözött az Úrhoz.

Amerika egyik legnagyobb hatású keresztény közéleti szereplője 93 évesen költözött az Úrhoz.

Halálát csütörtökön jelentette be a Christian Broadcasting Network. Pat Robertson 93 éves volt.

Robertson a CBN mellett közreműködőtt több iskola, egyetem és keresztény jogi csoport megalapításában is, valamint létrehozott egy nemzetközi humanitárius szervezetet Operation Blessing néven.

Robertson több mint fél évszázadon át ismerős volt az amerikai és az ATV-nek köszönhetően a magyar nappalikban is, mivel ő volt az egyik kiemelkedő alakja a 700 Klub televíziós műsornak.

Marion Gordon "Pat" Robertson 1930. március 22-én született a virginiai Lexingtonban, Absalom Willis Robertson és Gladys Churchill Robertson gyermekeként.

A Washington és Lee Egyetem elvégzése után az 1. tengerészgyalogos hadosztály segédadjutánsaként szolgált Koreában.

Robertson 1952-ben a Yale-en ismerkedett meg feleségével, Adelia "Dede" Elmerrel.

Robertson 1959-ben mesterdiplomát szerzett a New York-i Teológiai Szemináriumban, majd családjával délre költözött, hogy megvásároljon egy csődbe ment UHF televíziós állomást a virginiai Portsmouthban. Elmondása szerint ekkor mindössze 70 dollár volt a zsebében, de hamarosan befektetőket talált, és a CBN 1961. október 1-jén elkezdte a sugárzást.

1988-ban az ismertségének tudatában még az amerikai elnökválasztáson is indult, ahol republikánus elnökjelölt- aspiránsként visszalép Bush javára. Ez után alakítja meg a Keresztény Koalíciót, ami még ma is fontos támogatás jelent a republikánus elnökjelölteknek.

Robertson egyik sikeres televíziós újítása volt a 700 Klub, ahol nagy hangsúlyt tettek bizonyságtételre, és ahol keresztény vendégek mellett több elnök is vendégeskedett mint például: Jimmy Carter, Ronald Reagan és Donald Trump.

2007 decemberében Robertson fia, Gordon követte a CBN vezérigazgatói posztján, de Robertson továbbra is a hálózat elnöke maradt, és továbbra is megjelent a 700 Klubban.

Robertson 2021-ben fél évszázad után hagyta ott véglegesen a műsort, helyét itt is fia Gordon vette át.

Robertson 15 könyvet írt, köztük a The Turning Tide és a The New World Order című könyveket. Felesége, Dede tavaly halt meg 94 éves korában. A házaspárnak négy gyermeke, 14 unokája és 24 dédunokája volt - áll a CBN közleményében.

(CBN)

Legfrissebb