Ugrás a tartalomra

Megfosztják izraeli állampolgárságuktól a palesztin terroristákat

A jogszabály széleskörű kétpárti támogatást kapott.

Photo by Ömer Yıldız / Unsplash

A Knesszet szerda délután elfogadta azt a törvényt, amely megfosztja izraeli állampolgárságuktól azokat az elítélt terroristákat, akik a Palesztin Hatóságtól kapnak fizetést  - számolt be a Neokohn.

A jogszabály széleskörű kétpárti támogatást kapott, és 94 igen szavazattal fogadták el harmadik olvasatban. A törvényjavaslat ellen 10 képviselő szavazott.

Az új törvény lehetővé teszi a belügyminiszternek, hogy visszavonja azon izraeli arabok állampolgárságát, akik a Palesztin Hatóságtól kapnak fizetést, miután izraeli állampolgárok vagy a biztonsági erők ellen terrortámadást követtek el.

A terroristát vagy a Palesztin Hatósághoz tartozó Júdea és Szamariába, vagy a Hamász által uralt Gázai övezetbe toloncolnák.

A törvény megfogalmazása szerint a Palesztin Hatóság terroristáknak történő kifizetései kapcsolatot teremtenek a Palesztin Hatóság és a terrorista között, ami lehetővé teszi, hogy a terroristákat a Palesztin Hatósághoz deportálják.

A belügyminiszternek 14 napja lesz arra, hogy döntsön a terrorista állampolgárságának visszavonásáról és kitoloncolásáról.

(Neokohn)

Legfrissebb