Ugrás a tartalomra

Megéri Magyar Péternek az EP képviselőség? - Kacsoh Dániel vs. Novák Zoltán

A Világnéet legfrissebb adásában Kacsoh Dániellel és Novák Zoltánnal beszéltünk Magyar Péterről, A Fideszről, és az új NATO főtitkárról.

A Hit Rádió Világnézet című műsorának legfrissebb adásában Kacsoh Dániellel és Novák Zoltánnal beszéltünk Magyar Péter pénteki bulizásáról, A Fideszről, és az új NATO főtitkárról.

Magyar Péter politikai szerepvállalása:

Magyar Péter viselkedése és döntései, például az Európai Parlamentbe való beülése, ellentmondásosak és több vitát is kiváltottak. Politikai szerepe és személyes élete gyakran keveredik, ami kihívásokat jelent számára.

"Még nem sikerült a politikusi szerepet maradéktalanul magáévá tennie Magyar Péternek."

- fejtette ki Novák Zoltán.

Fidesz és az európai jobboldal jövője:

A Fidesz jelenlegi helyzete és jövője az európai jobboldalon bizonytalan, különösen az ECR frakcióhoz való csatlakozás kérdésében. A Fidesz mozgástere korlátozott az európai politikai színtéren.

"Én magam is értetlenül állok az AUR felvétele előtt, azért, hogy mondjam, abban biztosan egyetértetünk, hogy ez egy virtigli szélsőséges formáció, és különösen magyar nézőpontból az, úgyhogy nem csoda, hogy az RMDS azonnal jelezte is a Fidesz irányába, hogy jó döntésnek tartják, hogy nem fognak össze egy ilyen formációban, ami viszont erősen szűkíti a Fidesz mozgásterét a döntéshelyzetben."

- mondta Kacsóh Dániel.

NATO és a magyar kormány:

A NATO-val való együttműködés kérdése is fókuszba került, különösen az orosz-ukrán háború kapcsán. A magyar kormány pragmatikusan viselkedett, amikor elfogadta Stoltenberg főtitkár ajánlatát a NATO egységének megőrzésére.

"Tehát kaptunk egy garanciát arra, hogy a létező garanciák azok garanciák."

- fejtette ki Novák Zoltán.

Legfrissebb