Ugrás a tartalomra

"Megbocsátok neked és szeretlek téged" - támadójának üzent az asszír püspök

A támadás következtében fél szemére elvesztette a látását.

Mar Mari Emmanuel, asszír püspök

Mar Mari Emmanuel, asszír püspök, akit a hónap elején az ausztráliai templomban prédikáció közben késeltek meg, állítása szerint fél szemére megvakult a támadás következtében.

Két héttel az április 15-i késelés után Mar Mari Emmanuel püspök a vasárnap esti istentisztelet során a wakeley-i Krisztus a Jó Pásztor asszír templomban szólt a tömeghez.

A püspök szemfedőt viselt a jobb szemén, miközben arab és angol nyelvű prédikációt mondott, amelyben elmondta, hogy megbocsát a támadójának.

"Mindig imádkozni fogok érted, mindig csak a legjobbakat kívánom neked"

- mondta Emmanuel.

Emmanuelt a prédikáció közepén szúrták le egy templomi istentisztelet alatt. Az 53 éves férfi a késelést követően több napot töltött kórházban lábadozva.

A püspök továbbá megjegyezte:"egy nem keresztény kritizálhatja a hitemet, támadhatja a hitemet [de], én egy dolgot mondok:

"Isten bocsásson meg neked, és Isten áldjon meg téged".

Véleménye szerint ez egy civilizált, intellektuális módja annak, ahogyan meg kell közelítenünk az ilyen történéseket.

Emmanuel nem először fejezte ki hajlandóságát, hogy megbocsát a támadójának. Napokkal az incidens után az egyház közzétett egy hangfelvételt, amelyben Emmanuel a remény üzenetét osztotta meg. Emmanuel akkor azt mondta, hogy jól gyógyul, és azt is tanácsolta támogatóinak, hogy imádkozzanak a támadóért.

"Megbocsátok annak, aki ezt a tettet elkövette. És azt mondom neki: 'Te a fiam vagy. Szeretlek, és mindig imádkozni fogok érted"

- hangsúlyozta a püspök.

"És bárki is küldött, hogy ezt megtedd, én is megbocsátok neki, Jézus hatalmas nevében. Nincs semmi más a szívemben, csak szeretet mindenki iránt"

- mondta .

A püspök nyilatkozata alig néhány nappal azután hangzott el, hogy az incidenst követően feszült tüntetések törtek ki a templom előtt, ami miatt több száz rendőr vonult ki a tömeg feloszlatására.

"Nincs okunk aggodalomra vagy aggodalomra. És egy tanács minden szeretett hívünknek - szükségem van arra, hogy krisztusi módon viselkedjetek"

- mondta a püspök, valamint hozzátette:

" Az Úr Jézus soha nem tanított minket a bosszuállásra, soha nem mondta nekünk, hogy 'szemet szemért, fogat fogért'."

A rendőrség legalább öt embert letartóztatott a tüntetésen történt erőszakos cselekményekben való állítólagos részvételük miatt.

A püspök megkéselésével vádolt 16 éves fiú ellen terrorcselekmény miatt emeltek vádat. A tinédzser személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra. A múlt héten Ausztráliában a bűnüldöző szervek hét tinédzsert tartóztattak le, akiket azzal vádoltak, hogy egy olyan szélsőséges hálózat tagjai voltak, amelynek állítólag a 16 éves gyanúsított is tagja.

View this post on Instagram

A post shared by BibleReels - Sharing the Gospel (@biblereels)

(CP)

Legfrissebb