Ugrás a tartalomra

Matematikus: Alvajárunk az Armageddon felé

Szerinte az emberiség képes lenne arra, hogy elpusztítsa önmagát.

Kép forrása: Stockgiu/Freepik

Eric Weinstein matematikus szerint az emberek a rohanó élet miatt nem veszik eléggé komolyan az esetleges nukleáris háború lehetőségét, pedig az orosz-ukrán háború miatt sokkal közelebb kerültünk ehhez a katasztrófához, mint gondolnánk.- írja az index.


Weintsein szerint az emberek annak ellenére sem törődnek ezzel a fenyegetéssel, hogy a nukleáris háború kockázata a Daily Star beszámolói alapján jelenleg valahol 1 és 5 százalék között van.

Az egyik dolog, amit megtanultam, hogy ha az esély nem haladja meg az 50 százalékot, akkor a lakosság azt gondolja, hogy ez valószínűtlen

- mondta.

A harvardon végzett PhD-s matematikus szerint az általunk ismert világ eltörlésének lehetősége jelenleg öt férfi kezében van.

VLAGYIMIR PUTYIN OROSZ ELNÖK, JOE BIDEN AMERIKAI ELNÖK, VOLODIMIR ZELENSZKIJ UKRÁN ELNÖK, HSZI CSI-PING KÍNAI ELNÖK ÉS KIM DZSONGUN ÉSZAK-KOREAI VEZETŐ.


Weinstein 2019-ben javasolta, hogy a fúziós bomba működését, és azt, hogy mekkora pusztítást képesek okozni.

Eric Weinstein - Kép forrása: podcastnotes.org

2019-ben Weinstein azt mondta, hogy a fúziós bombákat a nagy nyilvánosság előtt is be kellene mutatni, mivel az emberek még mindig nem hiszik el, hogy a modern fegyverek mekkora pusztítást tudnak okozni.

Az 1950-es évek közepén az emberiség egy fordulóponthoz ért, amikor rájöttünk, hogy az atomot és a DNS-t manipulálhatjuk, viszont épp ezen innovációk miatt az emberiség arra is képessé vált, hogy elpusztítsa önmagát.

Weinstein szerint az emberek a modern élet felgyorsult tempója miatt nem veszik észre ezeket a dolgokat.


Senki sem figyel oda. Alvajárunk az armageddon felé

- hangsúlyozta, valamint hozzátette, hogy bár sokan egyfajta szappanoperának látják az ukrajnai háborút, azonban a média állításaival ellentétben egy sokkal halálosabb dologról van szó.
Legfrissebb