Ugrás a tartalomra
vallásszektaKenyaHírek

Kenyai szekta: háromszáz felett a halottak száma

Rengeteg holttestet keresnek még.

Makenzi ellen folyik az eljárás, azonban több mint 600 személyt még mindig nem találtak meg.

Több mint 300 holttestet találtak Kenyában, miután egy kenyai lelkész arra biztatta követőit, hogy éhezzenek, hogy találkozhassanak Jézussal. A szám várhatóan tovább emelkedik, mivel a hatóságok az elkövetkező napokban további exhumálásokat terveznek.

Ahogy, arról korábban is beszámoltunk: A tömeges öngyilkosságra való buzdítással a helyi vallási közösség, Paul Makenzi Nthenget, a Good News International Church lelkészét vádolják, akinek partvidéki farmján sekély sírokban elásva találtak rá az áldozatokra.

Most a bűnüldöző szervek egy fülest kaptak, amely a shakaholai erdőbe vezette őket. Arról tájékoztatták őket, hogy "tudatlan polgárok éhen halnak azzal az ürüggyel, hogy találkoznak Jézussal, miután Makenzie agymosást végzett rajtuk".

Az ellentmondásos televíziós evangélista ellen vizsgálat indult, mert olyan tanítást terjesztett, amely arra ösztönzi követőit, hogy tartózkodjanak az ételtől, hogy gyorsabban eljuthassanak a Mennyországba. A hatóságok azt mondják, hogy dolgoznak a humanitárius válság teljes mértékének felmérésén, és folytatják a vizsgálatokat. Rhoda Onyancha regionális megbízott a médiának elmondta, hogy mintegy 613, a régióhoz kötődő személy tűnt el.

(CP)

Legfrissebb