Ugrás a tartalomra

Magyar Péter: meddig tartható fenn a messiás szerep? - Kovács János

A Világnézet legfrissebb adásában Kovács Jánossal beszélgettünk.

A Hit Rádió Világnézet című legfrissebb adásában Kovács János politológus, az "elemző szemével" blog alapítója, beszélt a közvéleménykutatásokról és Magyar Péter politikai pályafutásáról.

Választási preferenciák és kutatási eredmények
Politikai elemzőnk kiemelte, hogy a közvélemény-kutatások csupán pillanatképek, amelyek nem tükrözik a választói hajlandóságok teljes körű állapotát. Kovács János szerint a folyamatos változások és politikai dinamika értelmezése kulcsfontosságú.

"Szerintem mindenek előtt fontos megegyezni, hogy egy-egy kutatás egy pillanatképet mutat meg az aktuális társadalmi hangulatról és a választási preferenciákról."

- emelte ki Kovács János.

Politikai trendek és mérések
Kovács János arra hívta fel a figyelmet, hogy a mérési trendek és az időbeli változások nyújtanak igazi információt a politikai elemzők számára, nem pedig az egyedi mérési eredmények.

"A mérési trendek az izgalmasak és az informatívak szerintem, és nagyon fontos az időtényező."

- részletezte Kovács János.

Magyar Péter politikai hatása
Kovács János szerint Magyar Péter és az ellenzéki pártokkal szembeni kiábrándultság lehetőséget teremt az új politikai szereplők előretörésére.

"Azt gondolom, hogy az úgynevezett hagyományos ellenzéki pártokkal szembeni kiábrándultság már egy jó ideje, nagyon magas, ami elméletben lehetővé teszi az ellenzéken belüli földindulásszerű változásokat is, abban az esetben, hogyha egy új felfutóban lévő szereplőnek sikerül úgymond kifogni a szelet a vitorlából."

- fejtette ki Kovács János.

Legfrissebb