Ugrás a tartalomra

London: bibliai idézet miatt kerülhet börtönbe egy keresztény prédikátor

Ha bűnösnek találják, hat hónap börtönbüntetést is kaphat.

Stephen Green a londoni bíróság előtt Bibliával a kezében. Kép forrása: X

Vádat emeltek a 72 éves Stephen Green keresztény aktivista ellen, amiért az abortuszklinika előtt egy bibliai idézetet tartalmazó táblát tartott maga előtt.

Kathryn Verghis, az Uxbridge Magistrates' Court kerületi bírája csütörtökön hoz ítéletet az ügyben a 2014-es Anti-Social Behaviour, Crime and Policing Act 67. szakasza alapján - közölte a Keresztény Jogi Központ.

A dél-walesi férfi ellen az Ealingi Tanács emelt vádat, mert február 6-án a nyugat-londoni abortuszklinika előtt egy bibliai idézetet tartalmazó táblát tartott a kezében, amelyen a 139. Zsoltár 13. versszaka állt:

"Bizony te alkottad veséimet, te takargattál engem anyám méhében.".

Ha bűnösnek találják, Green hat hónapos börtönbüntetésre és/vagy nagyjából 1250 dolláros pénzbírságra számíthat az Ealing Council által 2018 áprilisában hozott közterület-védelmi rendelet (PSPO) megsértéséért.

Stephen Green az abortusz klinika úgynevezett "puffer zónájában" a táblán a bibliai idézettel. - Kép forrása: Christian Legal Centre


Ez a PSPO, az első ilyen jellegű rendelet az Egyesült Királyságban, egy "pufferzónát" hozott létre az abortuszklinikák körül, amely tiltja a különböző tevékenységeket, beleértve az abortuszszolgáltatással kapcsolatos tiltakozást, vagy az abortuszt jóváhagyó vagy elutasító cselekedeteket, sőt még az imát is.

A klinika egyik alkalmazottja, aki jelentette Greent, azt állítja, hogy az incidens körülbelül egy órán át tartott. Ez idő alatt az illető kezében egy Bibliát tartott, és úgy tűnt, hogy hangosan olvasott belőle. A rendőrség vészhelyzetként kezelte az incidenst, amit a klinika munkatársai által kapott sms is megerősített.

Green, aki a Christian Voice nevű kampánycsoport igazgatójaként tevékenykedik, a rendőrség kiérkezése előtt elhagyta a területet. Ennek ellenére hét hónappal később vádemelési értesítést kapott az Ealingi Tanácstól.

Green a vádirat szerint az abortuszszolgáltatásokkal kapcsolatos rosszalló cselekedetet hajtott végre azzal, hogy egy nagyméretű táblát tartott a kezében, amelyen a fent említett idézet szerepelt.

A január 19-i meghallgatás előtt Green kifejtette véleményét a vádemeléssel kapcsolatban.

"Ezt a vádat a Biblia és a szólásszabadság elleni támadásnak tekintem. Eltökéltem, hogy megvédem magam és harcolok az igazságért"

- idézték.

"Az emberek joggal aggódnak a pufferzóna-törvény miatt. A keresztény tanúságtétel megtiltása és annak ellenőrzése, hogy az emberek mit mondhatnak egy területen, drákói és keresztényellenes. Itt egy hatalmas elv forog kockán.

- hangsúlyozta a férfi, valamint kijelentette:

"Ha nem tarthatunk szabadon egy táblát a 139. zsoltár egyik versével egy londoni utcán, akkor egyikünk sem szabad."

(Christian Post)

Legfrissebb