Ugrás a tartalomra

LMBTQ vita: Michigan legnagyobb metodista gyülekezete is kilép

Felekezeten kívüli gyülekezetté válnak.

Michigan állam legnagyobb metodista egyházi gyülekezete a homoszexualitásról és az azonos neműek házasságáról folyó vita miatt megszavazta, hogy kilép a protestáns felekezetből.

A Cornerstone Church of Caledonia, amelynek Grand Rapidsban és Wyoming városában is vannak szatellitegyházai, vasárnap megszavazta, hogy kiválik az UMC-ből, és felekezeten kívüli gyülekezetté válik. A végeredmény 616 igen, kilenc nem és két tartózkodás volt.

A Cornerstone szóvivője a The Christian Postot az UMC Michigan Konferencia honlapján található cikkre irányította, amely megjegyezte, hogy a Cornerstone lelkésze, Ken Nash továbbra is együtt kíván működni az UMC-vel bizonyos törekvésekben.

"Szeretünk hálózatba kapcsolódni és kapcsolatban lenni"

- mondta Nash, ahogy a konferencia idézte.

Bár a Cornerstone-t gyakran konzervatívnak bélyegzik, Nash megjegyezte, hogy a gyülekezet "metodista szívű", és "teológiailag sokféle gondolkodásmóddal rendelkezik".

A Michigani Konferencia szóvivője e-mailben küldött egy nyilatkozatot a CP-nek, amelyben Bard püspököt idézik, aki háláját fejezte ki Cornerstone-nak és a szétválási folyamatban való együttműködéséért.

"Minden szétválás az egyházban fájdalmas minden érintett számára"

- jelentette ki Bard.

"Hálás vagyok a Cornerstone egész története során végzett szolgálatáért, és hálás vagyok azért, hogy az évek során részt vettek a Michigan Konferencia szélesebb körű szolgálataiban"

-mondta.

(Christian Post)

Legfrissebb