Ugrás a tartalomra

Libanon bojkottálni kezdte a Pepsit az új kupakok miatt

Több városból már kitiltották a vállalat járműveit.

Az üdítőitalgyártó cég új kupak-dizájnja felháborodást váltott ki az országban, a lakosok is követelték, hogy küldjék el a a területükre érkező Pepsi teherautókat.


Egy Libanonban indított új kampány a Pepsi üdítőital-márka bojkottjára szólít fel, miután a vállalat palackjain megjelenő logót olyan dizájnra cserélték, amely túlságosan emlékeztet a helyiekre az izraeli zászlóra. Korábban a vállalat logója piros, kék és fehér színű volt, az új szimbólum azonban csak kék és fehér színű, középen a Pepsi névvel, ugyanazon a ponton, ahol az izraeli zászlón a Dávid-csillag található.

Kép forrása: Ynet


Ez a változtatás felháborodást váltott ki Libanonban, a közösségi média felhasználói képeket és videókat tettek közzé a vállalat ellen. Az X-en megosztott egyik videó azt mutatja, ahogy egy csoport ember a tengerparton kiönti a Pepsi-palackok tartalmát. Egy másik videón pedig a földre dobálják a palackokat.

A posztok egy része a Coca-Cola és a Pepsi ellen is felszólított, "a vállalatok Izraelhez való hozzájárulása miatt".

Az egyik felhasználó azt írta:

"A Pepsi az izraeli zászlóra cserélte a palackok kupakját. Ennél aljasabbat még nem láttam. De a legrosszabb az, hogy továbbra is vásároljuk a termékeiket".

A bojkottkampány és a Pepsi-termékek országon belüli forgalmazásának megakadályozására tett erőfeszítések részeként

több libanoni város csütörtökön bejelentette, hogy megtiltja a Pepsi járműveinek a területükre való behajtását.


Az első Pepsi teherautót visszafordították a libanoni Qasr régióból, és a sofőrt arra kérték, hogy tájékoztassa a vállalatot, hogy többé ne küldje oda járműveit. A Pepsi járműveknek megtiltották a belépést Hermel, Baalbek és Deir Ez Zahrani régióiba is. A jelentések szerint ezeken a területeken a múltban izraeli támadások történtek. A közösségi médiában elterjedt egy videó is, amelyen egy Pepsi teherautó blokkolása látható.


A Libanoni Nemzeti Hírügynökség jelentése szerint Mohammed Ziad Jaafil ügyvéd a bejrúti ügyészséghez fordult, kérve, hogy

állítsák le a kereskedelmi logóval ellátott palackok forgalmazását az izraeli zászlóhoz való állítólagos hasonlóság miatt.


Azt is kérte, hogy a vállalatot kötelezzék arra, hogy vonja ki termékeit a piacról, vizsgálják ki képviselőit, és vonják felelősségre a tetteseket "az izraeli ellenség elleni uszításért és a bojkott megsértéséért".

(Ynet)

Legfrissebb