Ugrás a tartalomra

Letartóztattak egy rabbit, mert a fia lefeküdt a Templom-hegyen

Az izraeli zsidók 50 százaléka támogatná az imát a Templom-hegyen.

Kép forrása: Jpost

Csütörtökön őrizetbe vettek egy rabbit Jeruzsálemben, mert a három éves fia lefeküdt az egyik lépcsőre a Templom-hegyen.


Avraham Yitzchak Peirman rabbi, a gázai határon lévő tartalékosoknál teljesít szolgálatot, azonban az egyik szünetben felvitte a gyermekeit a Templom-hegyre. Miközben a Templomhegy nyugati oldalának lépcsőjén állt, hároméves gyermeke játékból lefeküdt az egyik lépcsőfokra, ami miatt rendőrségi vizsgálat indult, azzal a gyanúval, hogy a gyermek imádkozott.

Miután a rabbit őrizetbe vették, elmondta, mi történt:

"Sábát után felmentem a Templom-hegyre a három gyermekemmel, a legidősebb hat, a legkisebb három éves. A legkisebb gyermek vidám hangulatban volt, és amikor a nyugati oldalra értünk, és megálltunk imádkozni és fényképezni, lefeküdt az egyik lépcsőre.

"Amikor elhagytuk a Templomhegyet, közölték velünk, hogy engem a gyerekekkel együtt őrizetbe vesznek azzal a gyanúval, hogy a fiam leborult".

A Beyadenu elnevezésű szervezet jogi csapatának bevonását követően szabadon engedték őket.

A Beyadenu egy nonprofit szervezet, amely támogatja a teljes izraeli szuverenitás megvalósítását és alkalmazását a Templom-hegyen, a zsidók teljes egyenjogúságát a Templom-hegyen, és a Templom-hegy visszaállítását, mint a zsidó nemzet szíve: a felemelkedés helye, a vágyakozás és a törekvés helye, egy központi spirituális, vallási és nemzeti helyszín, ahová a zsidók szabadon felmehetnek, látogathatják és imádkozhatnak

- olvasható a szervezet honlapján.

Az elmúlt években jelentős nyomás nehezedett a jobboldali aktivistákra és a politikusokra, hogy engedélyezzék a zsidó imát a helyszínen, amelyet a muszlimok Al-Haram al-Sharif néven ismernek. Ez a lépés tiltakozást váltott ki a nemzetközi közösségben, különösen a palesztinok körében és az arab világban.

"Az izraeli zsidók 50 százaléka támogatja a zsidó imát a Templom-hegyen, míg 40 százalékuk ellenzi azt"

- derül ki az Izraeli Demokrácia Intézet (IDI) Viterbi Közvélemény- és Politikai Kutatóközpontjának 2022 májusában közzétett felméréséből.

(Jpost)

Legfrissebb