Ugrás a tartalomra

Lengyelország atomfegyvert fogadna, mit mond a Biblia a nukleáris háborúról? - Hack Péter

A Keresztkérdés című műsorunkban Prof. Hack Péterrel beszélgettünk.

Hit Rádió Keresztkérdés című műsorának legfrissebb adásában Prof. Hack Péter tanszékvezető egyetemi tanár, a Hit Gyülekezete lelkésze beszélt az iráni konfliktusról és a Nyugaton eluralkodott antiszemitizmusról.

Lengyelország és a nukleáris fegyverkezés:
Dr. Hack Péter szerint Európa, beleértve Lengyelországot is, egyre mélyebben érintett a fegyverkezési versenyben. Lengyelország esetében a nukleáris fegyverek állomásoztatása jelentős biztonsági kockázatokat hordoz. Hangsúlyozza, hogy a bibliai tanítások alapján a beszédnek teremtő ereje van, amely az atomháború veszélyét is növelheti.

"Tehát létre tud hozni ez a beszéd egy valóságot. Ezért én is azt gondolom, hogy ma az atomháború veszélye sokkal nagyobb, mint az elmúlt ötven évben bármikor volt."

- emelte ki Dr. Hack Péter.

A világpolitika és a bibliai próféciák:
A bibliai szövegek szerint a világkorszak végén egy globális birodalom jöhet létre, amely lehetőséget adhat egy új, egységes világrend kialakítására, ami akár egy korlátozott nukleáris konfliktust is magában foglalhat.

"ha logikusan végiggondoljuk ahhoz, hogy az emberiség egésze egy ilyen egységes világrendbe betagozódjon, ahhoz kell valaminek történnie, amihez képest ez az egységes világbirodalom jobb megoldás lesz."

- magyarázta Dr. Hack Péter.

Legfrissebb