KUTATÁS: Az élő hittel rendelkező keresztények nagyobb eséllyel adják tovább az evangéliumot

A Lifeway Research „A leginkább evangelizáló keresztények 8 jellemvonása” listája azt sugallja, hogy azok a keresztények, akik teológiailag megalapozottak üdvösségükben, kényelmesebben – és sikeresebben – oszthatják meg hitüket - adta hírül a Christian Post.

A Lifeway egy közelmúltbeli tanulmánya szerint több olyan keresztény van, aki "soha nem aktív" (24%) az evangelizációban, mint ahányan "nagyon aktívnak" vallja magát (13%), míg azoknak a száma, akik soha vagy ritkán. Az aktívak és az evangelizációban valamelyest vagy nagyon aktívak nagyjából 50-50 főre oszlanak el.

Daniel Price, a Lifeway Research statisztikai elemzője elmondta a Christan Post kérdésére, hogy azok többsége, akik „soha nem aktívak” az evangelizációban, alacsony bizonyossággal rendelkeznek üdvösségüket illetően, és csak 33%-uk nyilatkozott úgy, hogy biztos abban, hogy örök élete van Jézus Krisztus által.

Ezek az arányok az evangelizációs tevékenység szintjével összefüggésben emelkednek a „ritkán aktívaktól” (46%) egészen a „nagyon aktívakig” (76%) – ez a tendencia Price szerint egyértelműen megmutatja, hogy „hogyan kapcsolódik valakinek az üdvösségi bizonyossága a hit megosztásához ”.

„Mivel az üdvösség elengedhetetlen összetevője a Krisztussal való kapcsolatnak, logikus, hogy ha ez nem sziklaszilárd, akkor gátolja a megosztás vágyát”

– tette hozzá Price.

Érdekes módon a „soha nem aktív” csoport a legvalószínűbb, hogy azt mondja, hogy „senki sem tudhatja”, hogy a mennybe tart-e.

„Mivel az üdvösség az evangelizációs törekvések egyik fő mozgatórugója, ha valaki nem hiszi el, hogy ez biztosra vehető, az nem fog aggódást érezni mások lelki jóléte iránt”

– mondta.

Így talán nem meglepő, hogy a Lifeway listáján szereplő evangelizáló keresztények első két vonása a „Kapcsold össze a hitet a mindennapi élettel” és a „Bibliai hit a mennyről”.

Price azt is kiemelte, hogy azok a keresztények, akik soha (38%) és ritkán (38%) vesznek részt az evangelizációban, „a legvalószínűbb, hogy azt mondják, hogy be kell jutniuk a mennybe, azért mert ők jó emberek”.