Ugrás a tartalomra

Közvélemény-kutatás: kétszer olyan népszerű az ima, mint az asztrológia

Az amerikaiak 83 százaléka szerint néhány dologra nincs tudományos magyarázat.

Photo by Aaron Burden / Unsplash


Az AP-NORC Center for Public Affairs Research felmérése szerint az amerikai felnőttek 72 százaléka állítja, hogy hisz az ima erejében, míg 69 százalékuk hisz a mennyországban. Ez kétszer annyi felnőtt, mint ahányan a reinkarnációban (34 százalék) és az asztrológiában (34 százalék) hisznek.

Az angyalokban való hit (69 százalék) szintén többségi támogatást kapott, akárcsak a karma (63 százalék). Kevésbé népszerű a pokol (58 százalék) és az ördög (56 százalék) fogalma. - írja a Christian Headlines.

Az amerikaiak fele (50 százalék) hisz abban, hogy "az elhunytak szellemei kapcsolatba léphetnek az élőkkel". További 42 százalék úgy véli, hogy "a spirituális energia fizikai tárgyakban is gyökerezhet". Az amerikaiak egyharmada (33 százalék) hisz a jógában mint spirituális gyakorlatban. Az amerikaiak 83 százaléka azt mondja, hogy hisz abban, hogy "néhány dolgot nem lehet tudományosan megmagyarázni".

A felmérés mennyországgal és reinkarnációval kapcsolatos eredményei összhangban vannak a Pew Research Center 2021-es felmérésével.

Az a korábbi felmérés szerint az amerikai felnőttek 73 százaléka hisz a mennyben és 62 százaléka a pokolban, míg 33 százalékuk hisz a reinkarnációban. A magukat evangélikusnak vallók körében magas volt a mennyben (96 százalék) és a pokolban (91 százalék) való hit. A Pew felmérésében kevés evangélikus (16 százalék) mondta azt, hogy hisz a reinkarnációban.

Legfrissebb