Ugrás a tartalomra

Közel egymillió dollárt kell fizetniük, mert egy abortuszklinika előtt tartottak istentiszteletet

A Planned Parenthood üdvözölte az ítéletet, és "győzelemnek nevezte az abortuszszolgáltatók számára".

A kép illusztráció

Egy keresztény életvédő szervezet beleegyezett, hogy költséget és kártérítést fizet, amiért istentiszteleteket tartott a washingtoni Spokane államban található Planned Parenthood klinika előtt.

A The Christian Post szerint a Covenant Church által szervezett "The Church at Planned Parenthood" (TCAPP) csoport beleegyezett, hogy 850 000 dollár jogi költséget és 110 000 dollár kártérítést fizet, amiért 2020-ban istentiszteleteket tartott a Spokane-i Planned Parenthood egészségügyi központ előtt.

"A Planned Parenthood beperli a mi kis egyházunkat békés gyülekezésért, és ez a keresztényeknek 850 000 dollárjába kerül, főleg korrupt ügyvédi díjakra"

- írta a TCAPP lelkésze, Ken Peters múlt pénteken a Facebookon.

"Az egyetlen különbséget az jelenti, hogy este 7 helyett este 6 órakor kell mennünk, és át kell mennünk az utca túloldalára. 850 ezer dollár egy óra alatt és az utca túloldalán. Hűha"

-fogalmazott.

Egy múlt heti sajtóközleményben a seattle-i székhelyű Legal Voice ügyvédi iroda, amely a Planned Parenthoodot képviseli, megtapsolta az ítéletet, és "győzelemnek nevezte az abortuszszolgáltatók számára".

"Ez figyelmeztetést ad az abortuszellenes szélsőségeseknek: A Legal Voice és szövetségeseink felelősségre fogják vonni őket. Minden ügyfelünknek járó dollárt határozottan követelni fogunk, hogy biztosítsuk, hogy a terhességellenes zaklatók valóban megfizessenek illegális cselekedeteikért. Biztosítani fogjuk, hogy tetteiket annak lássák, ami azok: bűncselekménynek"

- mondta a Legal Voice.

A Planned Parenthood azt állította, hogy az istentiszteleti események megzavarták a klinika szolgáltatásait, és azt állította, hogy a szertartás néhány résztvevője megpróbálta megfélemlíteni a klinikára belépő embereket.

A TCAPP honlapja szerint a csoport nem tiltakozó csoportnak tartja magát, hanem "istentiszteletnek a pokol kapujában".

(Christian Headlines)

Legfrissebb