Ugrás a tartalomra

Kormányt buktathat Magyar Péter? - Nagy Attila Tibor

A Világnézet legfrissebb adásában Nagy Attila Tibor beszélt a Magyar Péter birtokában levő állítólagos hangfelvételekről.

Nagy Attila Tibor

A Hit Rádió Világnézet című műsorának legfrissebb adásában Nagy Attila Tibor, politikai elemző osztotta meg Magyar Péter állításaival kapcsolatban, amelyek szerint olyan bizonyítékok vannak a birtokában, melyekkel megrengetheti az Orbán kormányt.

Magyar Péter meghallgatása:
Magyar Péter, Varga Judit korábbi férje és a Diák-hitelközpont korábbi vezérigazgatója, az ügyészségen tett tanúvallomást, ahol állítása szerint rendelkezik olyan bizonyítékokkal, amelyek képesek lennének megbuktatni az Orbán kormányt. Ezen bizonyítékok között említett hangfelvételeket március 26-án tervezi nyilvánosságra hozni, de később utalt arra is, hogy esetleg mégsem teszi ezt meg.

"Ám rögtön hozzá is tette, vagy nem rögtön, de elmondta, hogy hát lehet, hogy mégsem fogja nyilvánosságra hozni a bizonyítékokat, mert hallgatnia kell az ügyvédei tanácsaira is"

- részletezte Nagy Attila Tibor.

Jogi következmények:
A meghallgatás és a nyilvánosságra hozandó bizonyítékok jogi következményei is szóba kerültek, hogy amennyiben Magyar Péter ténylegesen rendelkezik az említett hangfelvételekkel, és azokat nyilvánosságra hozza, szembesülhet a büntető törvénykönyv bizonyos passzusaival.

"Nehezen tudom elképzelni. Most eleve nekem már ott gondom van, hogy mások hozzájárulása nélkül készít felvételeket"

- fejtette ki.

Politikai következmények:
Politikai elemzőnk kitért arra is, hogy Magyar Péter jelensége milyen hatással lehet a magyar politikai életre, különösen az Orbán kormányra és az ellenzéki pártokra. Hangsúlyozta az ellenzéki pártok potenciális aggályait Magyar Péter sikerével kapcsolatban, valamint az őt támogató, potenciálisan érdekelt vállalkozókról is szó esett.

"Tehát az ellenzéki pártok határozottan ellenéredekeltek Magyar Péter sikerébe"

- emelte ki a szakértő.

Legfrissebb