Ugrás a tartalomra

Konzervatív ellenes támadást indított a Youtube?

Az elmúlt hónapban több mint kétszáz feljelentést kapott a Daily Wire.

Photo by Alexander Shatov / Unsplash

Jeremy Boering a Daily Wire igazgatója a Twitteren mesélte el az elmúlt időszak történéseit.

A DailyWire több, mint kétszáz feljelentést kapott a YouTube-tól, az elmúlt pár hónapban. A jelentések nagyrészt a transz témákkal foglalkozó videókra érkeztek, többek között a  Matt Walsh, Ben Shapiro, Candace Owens, Michael Knowles, Jordan B. Peterson, Andrew Klavan és Brett Cooper fiókját is érintette. Sőt, nem csak jelentések kaptak a csatornák,  hanem Candace és Knowles 7 nap felfüggesztést is kapott a második strike miatt, míg Jordan B. Peterson is kapott 1 strike-ot. ( A Youtube 3 stirke után törli a csatornát)

“Az elmúlt 90 napban fiókjaink 104 jogsértést kaptak "gyűlöletkeltő és becsmérlő" tartalom miatt, amiért "korlátozott monetizációt" érdemeltek ki. Ismétlem, ezek közül a jogsértések közül majdnem mindegyik a transz-vita közvetítéséből származik”

– áll Jeremy Boering, a DailyWire vezetője által közzétett Twitter bejegyzésben.

Boering hangsúlyozta, hogy ez azért is probléma mivel az USA lakosságának több mint 25 százaléka a YouTube-ról szerzi be a híreket, és a The Daily Wire az egyik legnagyobb hírmárka a Youtube térben. A múlt héten a fiókjaiknak több mint 157 millió megtekintést értek el a YouTube-on. Ez több mint 20 millió megtekintést jelent naponta, a konzervatív médium azonban mégis a platformhoz való hozzáférés elvesztésének küszöbén állhat.

"A YouTube azt állítja, hogy 'a politikai eszmék nyílt megvitatásának képessége, még azoké is, amelyek ellentmondásosak, egy működő demokratikus társadalom lényege'.Szóval, YouTube, tiszteletben tartod a vállalásodat, hogy lehetővé teszed a nyílt vitát erről az ellentmondásos gondolatról, vagy túlságosan elkötelezed magad más hatalmaknak?"

– teszi fel a kérdést Boering.

"Biztos vagyok benne, hogy a YouTube-nak először a legnagyobb részvényeseitől, a Vanguard Grouptól és a BlackRocktól kell kérdeznie."

– jegyezte meg.

(Twitter)

Legfrissebb