Ugrás a tartalomra

Kizárták az áldozásból a demokrata házelnököt az abortusz évtizedes támogatása miatt

Nancy Pelosi egész politikai karrierje során támogatta az abortuszt, mindeközben végig gyakorló katolikusnak vallotta magát.

Pelosi katolikus püspöke azonban most bejelentette, milyen következményekkel jár az abortusz nyilvános támogatása. Salvatore Cordileone érsek, a San Francisco-i érsekség pénteki levelében bejelentette, hogy Pelosi-t kizárja a szentáldozásból.

„Sajnos Pelosi házelnök álláspontja az abortuszról csak szélsőségesebbé vált az évek során, különösen az elmúlt hónapokban”

– magyarázta lépését az egyházfő.

Pelosi megpróbálta törvénybe foglalni a Roe kontra Wade ügyet, miután kiszivárgott a legfelsőbb bírósági határozattervezet, amely megsemmisítheti az abortuszhoz való szövetségi jogot.

Pelosi még a katolikus vallást is igyekezett felhasználni az abortusz igazolására.

„Megdöbbentő a személyes természete magának a gondolatnak is, hogy megmondják a nőknek azt, hogy mekkora családjuk legyen és  mikor és ezt hívő katolikusként mondom”

– mondta Pelosi a hónap elején az érsek levele szerint.

„Miután többször próbáltam beszélni vele, hogy segítsen megérteni az általa elkövetett súlyos gonoszságot, az általa okozott botrányt és a saját lelkére jelentett veszélyt, megállapítottam, hogy eljött az a pont, amikor nyilvános nyilatkozatot teszek arról, hogy többet nem engedik be a szentáldozáshoz, hacsak nyilvánosan meg nem tagadja az abortuszhoz fűződő „jogok” támogatását, és a bűnbánat szentségében feloldozást nem kap ebben a gonoszságban való együttműködéséért”

– jelentette be Cordileone.

Cordileone érsek hangsúlyozta, hogy az akciót lelkipásztori, nem pedig politikai intézkedésnek szánják.

(Western Journal)

Legfrissebb