Ugrás a tartalomra

Kiszelly Zoltán: "Amerika határozza majd meg, hogy Európa milyen mértékben fejlődhet"

Az energiának az adatszolgáltatásban is hatalmas szerepe van szakértőnk szerint.

A pénteki, Top 7 című műsorban Kiszelly Zoltán politológus, a Századvég Alapítvány politikai elemzési igazgatója nyilatkozott a Hit Rádiónak.

Olaf Scholz, németországi kancellár által az Európa Nap alkalmából elmondott beszédéből kiderül, hogy az Európai Unió (EU) tagországai közül többen támogatnák az egyhangú döntéshozatal helyett a minősített többségre való áttérést. A kezdeményezéshez Olaszország, Franciaország és Németország is csatlakozott, amely országok összefogásával már meg lenne a többség, azonban az erre való áttéréshez egyhangúságra van szükség, amelyben a szuverenista országok, Lengyelország és Magyarország gondot okoz számukra, mivel attól tartanak, hogy így leginkább a francia és német érdekek érvényesülnének.

"A kilenc ország között a legnagyobb meglepetés Giorgia Meloni, Olaszország miniszterelnöke okozta"

– fejtette ki szakértőnk, ugyanis véleménye szerint Olaszország rendkívül rossz helyzetben van jelenleg, mivel a megengedett tizenöt százalék helyett az Olasz államadósság már negyven százaléka van az Európai Központi Banknál.

"Olaszország az Európai Központi Bank lélegeztetőgépén van, így nem mondható szabad országnak, amelyet az Európai Unió egyébként más hasonló helyzetbe került országok esetében is kihasznál"

– részletezte.


"A szociáldemokratáknak az a problémájuk a globalista, Amerika-barát zöldekkel, hogy túl gyors tempót diktálnak az Oroszországról és kínáról való végleges leválással kapcsolatban"

– mondta Kiszelly, mivel elmondása szerint a német cégek nyilvánvalóan nem szeretnének lemondani az évi 300 milliárd eurós kínai gazdasági forgalomról lemondani.

"Az Unió bővítéséhez a jelenlegi uniós támogatási rendszerek mellett olyan költségvetésre lenne szükség, amelyet a németek, osztrákok, hollandok nem tudnak, és nem is akarnak finanszírozni"

– magyarázta szakértőnk, mivel ha olyan mezőgazdasági országok is csatlakoznának, mint Szerbia, Ukrajna, Moldova, vagy a 80 millió lakossal rendelkező Törökország, akkor vagy csökkenteni kellene a már meglevő támogatásokat, vagy annyira meg kellene emelni a befizetéseket, amelyet a nyugati adófizetők nem fogadnak el véleménye szerint.

"Brüsszelben ezt nem mondják, mivel akkor Kína, Oroszország és Szaúd-Arábia karjaiba löknék ezeket az országokat, és az európaiak szeretnék megtartani a pozíciójukat, olyan ez mint a szamár példája, aki elé egy hosszú boton belógattak egy répát, és mivel a szamár csak a répát látja, ezért elindul, és húzza maga után a kordélyt."

Kiszelly véleménye szerint az Ukrajnai háborút Putyin azért is indította, hogy odaverekedje magát a 21. század nagyhatalmainak az asztalához, szakértőnk szerint, ahol a kínaiak és az amerikaiak már ott ülnek, és ahol nagy eséllyel az EU is helyet foglalhat majd.

Az USA a Soros-hálózat, a korrupt politikusok és a zsarolás által már a covidnál is elérte, hogy amerikaiak által forgalmazott oltást vásároljunk, dollárért.

"Az a gázvezeték, amelyet valaki felrobbantott, olcsó orosz energiával látta volna el az európai ipart, azonban akár a cseppfolyós gáz, vagy az urán rudak esetében egy kiszolgáltatott helyzetbe kerülhet az unió."

Az energiának az adatszolgáltatásban is hatalmas szerepe van szakértőnk szerint.

"Norvégiában a TikTok szerverparkját tették felelőssé azért, hogy nem tudnak több fegyvert gyártani Ukrajna részére, mivel annyi áramot fogyaszt, mint a közelben levő fegyvergyár"


fejtette ki szakértőnk, mert áramra a közösségi oldalak és a kriptovaluták működéséhez is szükség van.

Szakértőnk véleménye szerint az amerikaiak mindig gondoskodni fognak arról, hogy ők határozhassák meg, hogy Európa milyen tempóban fejlődhet.

"Az nem barátság, hogy valaki négyszer annyiért adja az energiát, mint amiért a saját iparát ellátja"

idézte Emmanuel Macron, francia elnök szavait szakértőnk.Legfrissebb