0279 Ugrás a tartalomra

Kiment a divatból a randi, mert vallatásnak érzik a fiatal férfiak

Egy új kutatás eredményei szerint a férfiaknak elege van a nők által állított magas elvárásokból.

Photo by Jonathan J. Castellon / Unsplash

A 30 éven aluli fiatal férfiak beleuntak a párkeresésbe, és inkább szingliként, életüket alkalmi kapcsolatokkal tűzdelve élik – derült ki egy friss kutatásból az Index beszámolója szerint.

A publikáció eredményei szerint a férfiaknak elege van a nők által állított magas elvárásokból, és a személyes találkozókon rájuk helyeződő, vallatásra hajazó nyomásból is.

A kialakuló jelenségért volt, hogy a közösségi médiát hibáztatták, majd a különböző párkereső applikációk kerültek a vádlottak padjára, de vannak, akik szerint a jelenlegi szociális szokásainkra a legnagyobb hatást a koronavírus gyakorolta.

Az okok ugyan személyenként eltérhetnek, egy új kutatás alátámasztotta, a 30 év alatti férfiak többsége szingli, és sokan közülük maradéktalanul boldogok is így, hiszen a korcsoport tagjai sokkal inkább állásinterjúnak érzik a randevúkat, mintsem oldott ismerkedésnek – derül ki a Pew Research Center tengerentúlon végzett felméréséből.

A nemek közötti különbség is jól kirajzolódik a kutatásból, ugyanis az eredményekből tisztán látható, a 30 év alatti férfiak több mint fele (63 százalékuk) szingli, míg a nőknek mintegy harmada (34 százalékuk) vallotta magát egyedülállónak ugyanezen korosztályban.

(Index)

Legfrissebb