Ugrás a tartalomra

Elhatárolódnak a kormány döntésétől: Izraelért tüntetnek a dél-afrikai keresztények

Áldozathibáztatással és a Hamász támogatásával vádolják a kormányt.

Dél-Afrikai keresztények az Izraelért tartott szolidaritási meneten Pretoriában 2018. július 24-én. - Kép forrása: Courtesy/Jpost

Dél-afrikai keresztények százai gyűlnek össze jövő vasárnap országszerte a nagyobb városokban, hogy imádkozzanak Izraelért és kifejezzék, hogy Dél-Afrika szerintük alaptalanul vádolja népirtással Izraelt.

"A keresztény közösségben sokan mélységesen elégedetlenek a kormányunk által Izraellel szemben megfogalmazott vádakkal"

- magyarázta Philip Rosenthal, a ChristianView Network igazgatója, aki szintén részt vesz az imadélutánon.

"Hiszünk a Teremtés könyve 12. fejezetében, hogy ez átkot hoz Dél-Afrikára, ha nem határolódunk el tőle. Ezért nagyon határozottan ezt fogjuk tenni"

- jelentette ki Rosenthal.

A február 25-i imadélutánt a Time2Rise South Africa szervezi, és délután 4 órakor kezdődik országszerte a különböző helyszíneken. Minden egyes összejövetelen lesz egy ima Izraelért, és az "isteni beavatkozásért" Dél-Afrikában, valamint egy nyilatkozat amelyben ellenzik a Nemzetközi Bíróság által a zsidó állammal ellen indított pert.

Pretoriában, Johannesburgban, Fokvárosban, Durbanban, Bloemfonteinben, Port Elizabethben és Potchefstroomban már vannak összejövetelek, és várhatóan több város is követi majd őket .

A múlt hónapban, a Nemzetközi Bírósági tárgyalást megelőzően, keresztény vezetők egész Dél-Afrikából nyílt levelet küldtek a kormánynak, amelyben ellenezték a kormány döntését, hogy a Nemzetközi Bíróság elé állítják Izraelt azzal a váddal, hogy népirtást követ el a gázai palesztinok ellen.

A levélírók "áldozathibáztatással" és "a Hamász taktikájának közvetlen támogatásával" vádolták kormányukat.

A keresztények választ kaptak a dél-afrikai igazságügyi minisztertől, Ronald Lamolától, aki az országot képviselte Hágában, és felajánlottak nekik egy találkozót. Erre a találkozóra azonban még nem került sor.

Pearl Kupe, a Time2RiseSA tanácsadó testületének tagja, aki segít az esemény megtervezésében, a Jerusalem Postnak elmondta, hogy az imanap célja többek között az, hogy megmutassa a világnak, hogy "Dél-Afrikában nem mindenki van Izrael ellen vagy támogatja Palesztinát.

(Jpost)

Legfrissebb