Ugrás a tartalomra

Ki dönti el, hogy mi számít ésszerűnek? - Petrőcz Katalin, Rehák-Rimaszombati Andrea

AZ Iránytű legfrissebb adásában Petrőcz Katalinnal és Rehák-Rimaszombati Andreával elemeztük a Hit Rádió hitéleti híreit.

A Hit Rádió Iránytű ímű műsorának legfrissebb adásában Rehák-Rimaszombati Andreával és Petrőcz Katalinnal beszélgettünk az aktuális társadalmi és jogi kérdésekről, kiemelten a skót gyűlöletbeszéd-törvény, az amerikai egyetemeken tomboló antiszemitizmus és a magyar társadalom jövőképével kapcsolatos kérdések kapcsán.

Skót gyűlöletbeszéd-törvény
Vendégeink kifejtették, hogy a törvény súlyosan korlátozza a szólásszabadságot, és aggodalmakat vet fel azzal kapcsolatban, hogy ki minősít ésszerűen gondolkodónak egy ilyen rendszerben. Az általános vélemény az, hogy a törvény megkülönböztet és kasztokat hoz létre a társadalomban.

"Igen, tehát ez a legjobb benne, hogy ésszerűen gondolkodó ember, és ezt vajon ki fogja megállapítani, hogy ki az, aki ésszerűen gondolkodik..."

- hangsúlyozta Rehák Rimaszombati Andrea.

"Tehát ilyen kasztokat fogunk akkor egyszerűen beállítani, tehát lesz egy kaszt, aki azt mond, amit akar."

- emelte ki Petrőcz Katalin.

Izraeli-palesztin konfliktus az amerikai egyetemeken
Az egyetemeken történő izrael-ellenes tüntetések súlyosbítják az antiszemitizmus problémáját, miközben az amerikai társadalom egy része egyre inkább elfogadja a palesztin narratívát.

Van egy óriási szándék arra, hogy kiírtsák a gyűlöletet az emberekből, majd azt mind egy helyre tolják és a zsidók ellen csak nyugodtan... Az olyan, mint egy ilyen bokszzsák... abba mindenki belebokszolhat egy kicsit, de Skóciába csúnyán se lehet nézni senkire.

- fejtette ki véleményét Petrőcz Katalin.

Legfrissebb