Ugrás a tartalomra

Megfagyott a levegő az NFL sztár beszédén

Harrison Butker szerint a társadalom arra ösztönöz bennünket, hogy csak magunknak éljünk.

Forrás: Christian Headlines

Hamar felkapta az internet az NFL szupersztár végzősöknek mondott beszédét, amelyben azt mondta, hogy a házasság és a család sokkal nagyobb örömöt okoz majd nekik, mint a karrierjük.


Harrison Butker, a Kansas City Chiefs rúgójátékosa, a kétszeres Super Bowl bajnok szombaton tartott beszédet főiskoláján, az amerikai Georgia Institute of Technology végzőseinek. Butker a 2022-23-as mérkőzéseken kétszer is rúgott győztes mezőnygólt, először az AFC bajnoki mérkőzésén, majd a Super Bowlban is. Szerinte a társadalom problémáit is segíthet megoldani, ha az emberek a házasságra és a családra fókuszálnak.

"A kultúránk szenved, ezt mindannyian látjuk. Nem számít, melyik politikai oldalon állsz, vagy hogy hívő ember vagy-e, bárki, akinek van szeme, láthatja, hogy valami nincs rendben"

– mondta Butker.

A híres futball játékos egy nemrégen megjelent tanulmánnyal kapcsolatban azt is elmondta, hogy a világjárvány számos negatív hatásai közül az egyik, hogy annak ellenére, hogy a technológia minden eddiginél jobban összeköt bennünket, mégis sok fiatal szenved a depresszió, a szorongás és a magány érzésétől. Arra, hogy ez pontosan mire vezethető vissza, nem tudja a választ, viszont ajánlott egy olyan ellenszert, amely úgy gondolja, tartós hatással lesz a jövő generációjára.

"Házasodjatok meg, és alapítsatok családot!"

– mondta.

A két Super Bowl gyűrű ellenére Butker elmondta, hogy számára a jegygyűrűje a legfontosabb.

Butker szerint annak ellenére, hogy egyes jelentések szerint a Super Bowl minden idők legnézetteb futball játéka, ez csak átmeneti boldogságot jelent, és hogy közelébe sem érhet annak a boldogságnak, amelyre a házasságban és a családban talált rá.


"Férjként, apaként, és igen, futball játékosként is a házasságom és a feleségem tesz engem leginkább magabiztossá, mert azáltal, hogy gyermekeket hozunk a világra, nyomot hagyunk a jövő nemzedékében. Ennél  az örökségnél nagyobbat senki nem hagyhat maga után"

fejtette ki.

"Szomorú, hogy a társadalom arra ösztönöz bennünket, hogy magunknak éljünk, és hogy anélkül lépkedjünk egyik dologról a másikra, hogy hosszú távon elköteleznénk magunkat egy bizonyos ügy mellett, valamint arra, hogy ne legyünk hűségesek magunkon kívül semmi máshoz, és áldozatokat is csak akkor hozzunk ha az a mi érdekeinket szolgálja"

– mondta el véleményét Butker.

A játékos véleménye szerint a magányosságot az a hazugság idézi elő, amely a fontos kapcsolatok fölé helyezi a karriert és az önállóságot.


"Bár mindig arra törekszem, hogy jobb és erényesebb emberré váljak, biztos vagyok abban, hogy Istennel és a feleségemmel az oldalamon többre vagyok képes, mint amit valaha is el tudtam képzelni"

részletezte.

(CH)

Legfrissebb