Ugrás a tartalomra

Készül az új világrendre a Világgazdasági Fórum? - Bogár László

A Világnézet legfrissebb adásában Bogár László beszélt Klaus Schwab lemondásáról és a WEF jövőbeli terveiről.

Bogár László

A Hit Rádió Világnézet című műsorának legfrissebb adásában Bogár László közgazdászt kérdeztük arról, hogy vajon miért mondott le Kluas Schwab.

Klaus Schwab lemondása

Szakértőnk hangsúlyozta, hogy Klaus Schwab operatív irányításból lépett vissza, amit szervezeti átalakulás és fiatalítás követ. Az új vezető várhatóan a 40-es éveiben járó Borge Brende lesz, aki korábban Norvégia külügyminisztere volt.

" Valamiféle világállam, nemcsak hogy nem tagadják ezt, hogy szükség van, így nevezik, hogy Systemic Transformation of the World. Tehát az egész világrendszert, talán így lehetne pontosan lefordítani, az egész világrendszert akarják átalakítani.

A Világgazdasági Fórum (WEF) szerepe

A WEF nemzetközi befolyását az elmúlt évtizedben növelte, és számos narratívát alakít ki, amelyek a világ közvéleményét formálják. Bogár László szerint a WEF egy potenciális világállam szóvivője lehet.

"A valóságos hatalom mindig rejtekezik, ne legyen semmiféle illúziónk erről, és éppen ezért úgy gondolom, hogy ez a WEF, mert ez egyáltalán nem kíván rejtekezni, sőt látványosan meg is akarja magát mutatni, ezért ő legfeljebb szóvívője a tényleges világhatalomnak, ennek a potenciális világállannak, de semmiféleképpen nem megjelenítője. "

- emelte ki Bogár László.

Jövőbeli hatalmi átrendeződések

Bogár László elmondása szerint az amerikai birodalom bukásával új világbirodalom emelkedhet fel, például Kína. A jövő globális hatalmi rendszere jelentős változások előtt áll, amelyet a WEF is befolyásolhat.

"Teljesen megváltozik globális hatalmi rendszer"

- mondta Bogár László.

Narratívák háborúja

Szakértőnk kifejtette, hogy a WEF jelentős szerepet játszik a globális narratívák formálásában, amelyek befolyásolják az emberek gondolkodását. A szervezet célja, hogy hatékonyabb legyen a világ közvéleményének befolyásolásában.

" Én a hatékonyság alatt, egyértelműen a narratívák globális permanens háborújában való minél nagyobb befolyást értem... Ha ők hatékonyságról beszélnek, az nem túlságosan biztató jel a világ számára."

- részletezte Bogár László.

Legfrissebb