Ugrás a tartalomra

"Kerüljék a karácsony szó használatát" - tanácsolja a Brightoni Egyetem

A Brightoni Egyetem azt tanácsolta munkatársainak, hogy a diákokkal való kommunikáció során kerüljék a "karácsony" szó használatát.

Photo by Annie Spratt / Unsplash

A kilencoldalas új, inkluzív nyelvi útmutatóban, amelyet az egyetem szerint a személyzet és a hallgatók bevonásával készítettek el, a karácsony szót túlságosan "keresztényközpontúnak" tartják, és szerintük sértő lehet a nem keresztények számára.

Az oktatóknak küldött dokumentum azt javasolja, hogy a "téli zárás" kifejezést használják, amikor a szemeszter végére utalnak.


Az útmutató azért készült, hogy a személyzetet arra ösztönözze, hogy tartsák be a 2010-es egyenlőségi törvényt, amely jogilag védi az embereket a diszkriminációtól.

Graham Nicholls, az Egyesült Királyságban és Írországban több mint 1200 evangélikus egyházat és szervezetet tömörítő Affinity hálózat igazgatója, egy sussexi gyülekezet lelkésze a Premier Christian Newsnak elmondta, hogy "nevetségesnek" találja az útmutatást.

"Az a helyzet, hogy tényleg mindenki tudja, hogy ez az ünnepi időszak a karácsonyhoz kapcsolódik, ami egy keresztény ünnep. Ezért tartunk szabadnapot. Ezért tartunk szünetet. Ezért van minden feldíszítve. Tehát bármilyen vallási hovatartozással is próbáljuk ezt elsimítani, ez egyszerűen nevetséges."

-fogalmazott.

(Premier Christian News)

Legfrissebb