Ugrás a tartalomra

Keresztény vezetők közös imanapot tartanak Izraelért a hétvégén

Izrael békéjéért, jólétéért és védelméért imádkoznak majd.

Egy amerikai és egy izraeli zászlót tartanak magasba az emberek egy tüntetésen. - Kép forrása: REUTERS/Ronen Zvulun

Keresztény közösségek vezetői közös imára szólítanak fel Izraelért.

Különböző keresztény közösségek vezetői arra szólítják fel az Egyesült Államok egyházait, hogy május 19-én, vasárnap csatlakozzanak a közös imához Izraelért. A Family Research Council által szervezett és a keresztény szervezetek széles köre által támogatott kezdeményezés célja, hogy Izrael támogatását mozgósítsa a jelenlegi kihívások közepette.

Tony Perkins, a Family Research Council elnöke megosztotta a közelmúltban Izraelben tett látogatásának tanulságait, ahol találkozott az október 7-i támadás túlélőivel és a túszok családjaival. Perkins megbeszélést folytatott Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel is, aki hangsúlyozta az amerikai támogatás döntő szerepét ezekben a nehéz időkben.

"A közösségeink szolidaritása és imái mélyen befolyásolhatják azokat a szellemi és politikai kihívásokat, amellyel Izraelnek ma szembe kell néznie"

- jelentette ki Perkins. Hangsúlyozta az ima általi egységes támogatás kinyilvánításának fontosságát, kiemelve az eseményt, mint az amerikai keresztények és Izrael közötti erős kötelékek bizonyságát.

A koalícióban olyan neves keresztény vezetők is részt vesznek, mint Michele Bachmann, volt amerikai képviselő, aki aktív résztvevője a Jeruzsálem békéjéért való globális imádkozást elősegítő Jeruzsálemi Imareggelinek. Mario Bramnick a Latino Coalition for Israel (Latino Koalíció Izraelért) szervezetből, amely az Izrael iránti latin-amerikai támogatás erősítésén dolgozik, és Dr. Tim Clinton az Amerikai Keresztény Tanácsadók Szövetségétől, aki a hitnek a mentális egészségügyi gyakorlatokba való integrálásáról ismert.

A különböző felekezetek további résztvevői, köztük az evangélikus és pünkösdi felekezetek lelkészei az amerikai kereszténység széles spektrumát képviselik. Olyan személyiségek vesznek részt, mint Jentezen Franklin a Free Chapelből és Dr. Jack Graham a Prestonwood Baptista Egyházból, a déli baptista közösség egyik vezetője.

A "Pray For & Stand With Israel" (Imádkozz Izraelért és állj ki Izraelért) elnevezésű rendezvényen a vasárnapi istentiszteletek során külön szegmenseket szentelnek az Izrael békéjéért, jólétéért és védelméért való imádkozásnak.

(Jpost)

Legfrissebb