Ugrás a tartalomra

Keresztény NHL játékos tagadta meg a szivárványos mez viselését

Az embereknek tetszett kiállása, csütörtök délutánra elfogytak a legnépszerűbb méretek Provorov replika mezeiből.

Egy prominens NHL-játékos vitát váltott ki a sport- és a vallási világban, amikor kedden keresztény hitére hivatkozva megtagadta, hogy részt vegyen csapata LMBT Pride-ünnepségén.

Ivan Provorov, a Philadelphia Flyers védőjátékosa, aki holtversenyben vezeti a csapatban a lejátszott mérkőzések számát, nem volt hajlandó részt venni a meccs előtti bemelegítésen, amelyen csapattársai Pride-témájú szivárványos mezeket viseltek, és szivárványos szalaggal átkötött hokiütőket vittek magukkal.

"Mindenkit tisztelek, és tiszteletben tartom mindenki döntését. Az én választásom az, hogy hű maradok önmagamhoz és a vallásomhoz"

- mondta Provorov, aki Oroszországban született és orosz ortodoxnak vallja magát.

Provorov álláspontja nagy támogatottságot váltott ki,

a National Hockey League hivatalos online boltjában csütörtök délutánra elfogytak a legnépszerűbb méretek Provorov replika mezeiből.

Egyedül az extra kicsi méret maradt meg. Nem ez az első eset, hogy egy profi sportoló visszautasítja a Pride-témájú mérkőzésen való részvételt. Tavaly a Tampa Bay Rays baseballcsapat öt tagja utasította vissza az LMBTQ Pride-ot jelölő mez viselését. Azt mondták, hogy mindenkit szeretnek, és Jézus tanításait követik.

A Flyers edzője kiállt Provorov mellett.

"Hűséges önmagához és a vallásához"

- mondta John Tortorella, a Flyers vezetőedzője.

"Ez az egyik dolog, amit tisztelek Provorvóban, hogy mindig hűséges önmagához"

-emelte ki.

Tortorella később egy rádióinterjúban hozzátette:

"Ez az ő hite. Szerintem az embereknek tiszteletben kell tartaniuk mások hitét, és nem szabad a saját gondolataikat másokra erőltetni."

Joseph Backholm, a Family Research Council munkatársa megtapsolta Provorov álláspontját, és a The Washington Standnak azt mondta:

"Senkit sem szabad arra kényszeríteni, hogy olyan hitrendszert ünnepeljen, amelyet nem oszt"

-mondta.

"Ez olyan, mintha egy muszlim hokistól azt kérnénk, hogy ünnepelje a hanukát és viseljen menórát"

-emelte ki.

"Az a meglepő, hogy csak egy játékos tiltakozott - mert garantálhatjuk, hogy Provorovnál több olyan játékos van, aki nem ért egyet a liga szélsőségességével. De ők a kultúra túszai."

Sid Seixeiro kanadai sportkommentátor szerint viszont az NHL-nek 1 millió dollárra kellene büntetnie a Flyerst.

"Az NHL-nek tennie kell valamit"

- mondta Seixeiro a Breakfast Television című televíziós műsorban.

"Semmi sem ijeszt meg jobban, mint egy olyan ember, aki azt mondja: "Nem teszem ezt a vallási meggyőződésem miatt... Ne etessenek a vallási meggyőződéssel"

-idegeskedett.

(Christian Headlines)

Legfrissebb