Ugrás a tartalomra

Keresztény főiskola rúgta ki tanárát, mert a homoszexualitást bűnnek nevezte

Gyorsan elhatárolódtak az álláspontjától.

Egy főiskola az Egyesült Királyságban vitát váltott ki a Szentírásról és a toleranciáról, miután kirúgott egy előadót egy olyan tweet miatt, amelyben a homoszexualitást "bűnnek" nevezte.

A vita februárban kezdődött, amikor Aaron Edwards, a Cliff College oktatója egy tweetet tett közzé, amelyben megerősítette a szexualitással kapcsolatos történelmi, bibliai álláspontot.

"A homoszexualitás behatol az egyházba. Az keresztények már nem látják ennek súlyosságát vagy azzal vannak elfoglalva, hogy bocsánatot kérjenek a látszólag barbár homofóbiájukért, akár igaz, akár nem"

- tweetelte.

"Ez egyébként egy 'evangéliumi kérdés'. Ha a bűn már nem bűn, akkor nincs szükségünk többé Megváltóra"

-húzta alá.

A Cliff College adminisztrátorai azonban gyorsan elhatárolódtak az álláspontjától, egy tweetben azt írták, hogy a "használt nyelvezet helytelen és elfogadhatatlan", és "nem képviseli sem a Cliff College nézeteit, sem az ethoszát".

"A Cliff College a Brit Metodista Egyházzal együtt elkötelezett amellett, hogy biztonságos és vendégszerető hely legyen, ahol a különböző meggyőződésűeket szívesen látják és kihívást jelentenek arra, hogy Krisztus hűséges tanítványaiként éljenek együtt"

- írta a főiskola.

A Cliff College március 8-án tartotta Edwards fegyelmi meghallgatását - közölte a Keresztény Jogi Központ, amely képviseli és támogatja őt. Ezt követően elbocsátották. A főiskola azt is közölte, hogy azt is fontolgatják, hogy feljelenti őt a Preventnek, a kormány terrorizmus elleni megfigyelő szervezetének.

Edwards fellebbez a döntés ellen, és a Keresztény Jogi Központ szerint mérlegeli jogi lehetőségeit.

Andrea Williams, a Keresztény Jogi Központ vezetője szerint a főiskola nem tartja be saját hitvallását.

"Egy keresztény bibliai főiskolán dolgozó keresztény teológust, aki az emberi szexualitásról szóló bibliai keresztény tanításról tweetelt, kirúgtak és potenciális "terroristának" bélyegezték"

- mondta Williams.

"Egy intelligens, tanult, elismert, öt gyermekes apáról van szó, akit kirúgtak egy bibliai főiskoláról, mert olyan nézeteket és meggyőződéseket fejtett ki, amelyeket keresztények milliói osztanak világszerte. Szomorú és nagyon aggasztó látni, hogy a metodista egyház és egy egykor neves bibliai főiskola eltéveszti az útját azzal, hogy többé nem támogatja a házasságot, ahogyan azt Isten definiálja, és nem támogatja azokat, akik ezt kifejezik"

-mondta,

(Christian Headlines)

Legfrissebb