Ugrás a tartalomra

Kanadai város: gyerekeknek tartott drag show-k közelében tilos tüntetni

Büntethetővé teszik a városi létesítmények közelében tartott tüntetéseket.

Poison Waters felolvas a gyerekeknek

Egy kanadai város olyan intézkedést hozott, amely büntethetővé teszi a városi létesítmények közelében tartott tüntetéseket, miközben egyre több tüntetés zajlik a könyvtárakban gyerekeknek tartott drag queen-rendezvények ellen.

Calgary városi tanácsa a múlt héten döntött  a Safe and Inclusive Access Bylaw (Biztonságos és befogadó hozzáférésről szóló törvény) nevű rendeletről. A szabályzat azonnal hatályba lépett.

Az intézkedés előírja, hogy bármilyen faj, vallás, nem, nemi identitás, nemi kifejezés, fogyatékosság, életkor, származási hely, családi vagy családi állapot, szexuális irányultság vagy jövedelemforrás ellen irányuló tüntetést nem lehet nyilvános könyvtárak vagy a város által üzemeltetett szabadidőközpontok bejáratától számított 100 méteren belül tartani.

A törvény tiltja hogy a  tüntetők  korlátozzák  a be- vagy kijutást a szabadidős létesítményekbe. A tanács a "zaklatás" fogalmát is módosította a hatályos közterületi magatartási szabályzatban, hogy az a "megfélemlítésre" is kiterjedjen.

A törvény alapján egyéves börtönbüntetéssel sújtható ezek megszegése.

"Mindenki Kanadában, aki bátran hirdeti a kereszténységet, nyílt célponttá vált"

- mondta Artur Pawlowski lelkész, aki az albertai Calgaryban található Street Church és Cave of Adullam Church lelkészeként szolgál.

"Calgary egy kis ideig immunis volt a drag queen perverzióval szemben - mert ez az, ami: egy beteges, eltorzult perverzió. Egy felnőtt férfi, aki szexuálisan nőnek öltözik, és késztetést érez arra, hogy ezt kisgyerekek előtt tegye, az perverz, ennyi"

-mondta.

Reimer a következökkel vádolják: rendzavarás, rongálás és hat zaklatás a város nyilvános viselkedést szabályozó törvénye alapján - írja a Livewire Calgary.

Szekeres Arnold / Christian Post

Legfrissebb