Ugrás a tartalomra

Kalifornia: mindent bevetnek, hogy kivégezzék a szülők jogait

Polgárjogi vizsgálatot indítottak egy iskolai körzet ellen.

Szülők tüntetnek az őket megillető jogaikért - forrás: Will Lester/MediaNews Group/Inland Valley Daily Bulletin/Getty

Polgárjogi vizsgálatot indítottak Kaliforniában egy helyi iskolakörzet ellen, ahol júniusban egy új  szabályzatot veettek be, amely előírja az iskolák számára, hogy értesítsék a szülőket, ha gyermekük meg szeretné változtatni a nemét.


A Riverside megyei Chino Valley Egyesített Iskolai Körzet júniusban 4-1 arányban, a szülők lelkes támogatásával vezette be az új szabályt. Az egyik állami tisztviselő, Tony Thurmond közoktatási felügyelő személyesen szólalt fel az ülésen, ahol a biztonságiaknak zavarkeltésért ki kellett kísérniük őt. - írja a Breitbart.

Az állam most úgy döntött, hogy úgy folytatja a szülői jogok elleni harcot, hogy polgári jogi vizsgálatot indít az iskolakörzet ellen, amelyet Rob Bonta fő államügyész jelentett be Pénteken.

Elmondásuk szerint az új szabály sérti "a diákok polgári és magánélethez fűződő jogait és oktatási lehetőségeit", és hogy azzal "traumának, zaklatásnak, erőszaknak és erőszakkal való fenyegetésnek" teszi ki a diákokat.

Azonban, ahogy Sonja Shaw, az iskolaszék elnöke a múlt hónapban a Breitbart Newsnak adott interjújában elmondta, hogy nincs olyan törvény, amely lehetővé tenné az állam számára, hogy meg tudja akadályozni, hogy egy iskolai körzet olyan szabályt vezessen be, amely tájékoztatja a szülőket a gyermekük nem-változtatási szándékairól.

Egy nemrégiben végzett közvélemény-kutatás szerint a kaliforniai választók 84%-a támogatja az úgy nevezett "szülők értesítéséről szóló előírást" az iskolákban.

Legfrissebb