Ugrás a tartalomra

Felháborodtak a keresztények: Joe Biden a transzneműeket ünnepelte húsvét napján

A házelnök szerint a Fehér ház elárulta a húsvét központi tételét.

Joe Biden, a Egyesült Államok jelenlegi elnöke - Kép forrása: CBN

Erős kritikák értéké a Biden-kormányzatot Joe Biden elnök nagypénteki nyilatkozata miatt, amelyben a nemi identitáson alapuló erőszak és megkülönböztetés felszámolására szólított fel minden amerikait.

A transzneműek "láthatóságának napját" idén március 31-én tartották , amely egybeesett Jézus feltámadásának húsvéti ünnepével.

"Felszólítok minden amerikait, hogy csatlakozzon hozzánk, hogy felemeljük a transznemű emberek életét és hangját nemzetünk egész területén, és dolgozzunk a nemi identitáson alapuló erőszak és megkülönböztetés felszámolásán"

- mondta.

A nyilatkozat azonnali felháborodást váltott ki mind az evangéliumis keresztények, mind a kormányzat keresztény vezetői részéről.

Franklin Graham, a Samaritan's Purse vezérigazgatója szombaton üzenetet tett közzé az X-en, amelyben részben ez állt:

"A keresztény naptár legjelentősebb napján, amikor az egyház világszerte Jézus Krisztus feltámadását ünnepli, aki meghalt és kiontotta vérét az emberiség bűneiért, a Biden-kormányzat arra használja ezt az alkalmat, hogy a bűnt fitogtassa, a bűnt dicsőítse és a bűnt ünnepelje".

Michael Brown messianisztikus zsidó rovatvezető és szerző azt írta:

"Ez nem egy rosszul időzített bejelentés. Ez még csak nem is egy pofon az arcon. Ez egy övön aluli rúgás, amelyet nevetés és mosoly kísér. Ez éppoly sértő, mint amennyire perverz, függetlenül attól, hogy mennyire törődünk transz-identifikált barátainkkal és kollégáinkkal, és mennyire szeretnénk, ha megtapasztalnák a teljességet és a szabadságot az Úrban"."

Mike Johnson házelnök a közösségi médiában azt mondta, hogy a Fehér Ház "elárulta a húsvét központi tantételét". A döntést "felháborítónak és visszataszítónak" nevezte.

Trump kampányának szóvivője szerint a kormányzat

"bocsánatkéréssel tartozik a katolikusok és keresztények millióitól szerte Amerikában, akik hisznek abban, hogy (a vasárnap) csak egyetlen ünnepre való - Jézus Krisztus feltámadására".

A Fehér Ház szóvivője, Andrew Bates erre reagálva azt mondta, hogy a kritikusok "kegyetlen, gyűlölködő és tisztességtelen retorikával igyekeznek megosztani és gyengíteni országunkat".

Hozzátette:

"Keresztényként, aki a húsvétot családjával ünnepli, Biden elnök az emberek összefogása és minden amerikai méltóságának és szabadságának fenntartása mellett áll ki".

(CBN)

Legfrissebb