Ugrás a tartalomra

Jézusnak adta ki magát egy zalai férfi, bíróság elé állítják

Több évtizeden keresztül Jézus reinkarnációjának adta ki magát egy 69 éves zalai férfi, és nagyon sokan bedőltek neki. Most bíróság elé állítják csalás és garázdaság miatt, több év börtönbüntetést kaphat - számolt be az Index.

A 69 éves, nyugdíjas, teskándi férfi (aki korábban közgazdászként dolgozott) azt állította, hogy különleges energiával képes meggyógyítani a betegeket. Főként csoportos foglalkozásokat tartott, de az is előfordult, hogy egyénileg fogadta „betegeit, tanítványait”. Közben azt állította, hogy a pénzhez nem ért és a pénznek semmi jelentősége nincs számára.

Naponta közel negyvenen jártak a gyógyító szertartásaira, aminek a végén nyolcezret fizettek a betegek, akik számlát sosem kaptak. A botrány akkor robbant ki, amikor kiderült, nemcsak a pénzekkel trükközött, hanem a befolyásolható lányokat is az ágyába vihette

– erről számolt be a férfi egyik áldozata, aki szerint a férfi érzelmileg is zsarolta áldozatait. Egy másik áldozat azt mondta: ő maga sem érti, hogyan dőlhettek be neki éveken át.

Teskánd polgármestere, Sipos László ugyancsak azt mondta az esetről a Blikk megkeresésére: pontosan tudja, kiről van szó, mert a településén elterjedt az „ál-Jézus” híre. A polgármester szerint a férfit sokan csak szóbeszédből ismerték, és azt is felidézte, hogy évekkel ezelőtt, a botrány kirobbanása után egyesek az ál-Jézus védelmére keltek.

Ő a valódi Jézus Krisztus! Ne bántsátok!

– ezzel a szöveggel ragasztottak ki röpcédulákat a település utcáin, miután kirobbant a botrány.

Azt is közölték, hogy a férfit hamarosan bíróság elé állítják, és akár 6 év börtönbüntetést is kaphat. Hogy pontosan milyen bűncselekménnyel vádolják, az a cikkükből nem derült ki, viszont a 24.hu-val korábban közölte ezt a Zalaegerszegi Járási Ügyészség. Azt mondták: a férfit 7 rendbeli csalás bűntette és 15 rendbeli csalás vétség, valamint 1 rendbeli garázdaság vétsége miatt állítják a bíróság elé, és az ügyészség az említett 6 év börtönbüntetés mellett 6 év közügyektől való eltiltást, továbbá pénzbüntetést is kért a vádlottra (korábban a rendőrség az Indexszel még azt közölte, hogy kuruzslás vétségének gyanúja miatt folytattak nyomozást a férfival szemben).

(Index)

Legfrissebb