Ugrás a tartalomra

Jézus nevében gyilkolt a francia késelő?

Több gyermeket is súlyosan megsebesített.

Twitter

A szír bevándorlónak nem volt büntetett vagy pszichiátriai előélete.


Több forrás is arról számolt be, hogy  a franciaországi késeléses ámokfutás gyanúsítottja több gyereknek is súlyos sérülést okozott miközben azt kiabálta, hogy "Jézus Krisztus nevében".

Élisabeth Borne, francia miniszterelnök megerősítette, hogy a férfi szíriai állampolgár, aki Svédországban menekültstátusszal rendelkezett. A támadás egy Annecy-i tóparti játszótéren történt csütörtök reggel. A támadásban négy 22 hónap és három év közötti kisgyermeket, köztük egy brit kislányt, valamint két francia és egy holland gyermeket is megsebesített, akiket életveszélyes sérülésekkel kórházban keezelnek.  

A támadásban két felnőtt is megsérült. A jelentések szerint a férfi az ámokfutás során kétszer is azt kiáltotta, hogy "Jézus Krisztus nevében".A beszámolók úgy látták, hogy a férfi egy feszületet szorongatott a kezében, mielőtt végrehajtotta a támadást.

Annecy katolikus érseke, Yves Le Saux elmondta, hogy pénteken misét tartanak az áldozatokért és családtagjaikért az Annecy-i katedrálisban.

"Ez a tragédia kérdéseket vet fel a társadalmon végigvonuló erőszakkal kapcsolatban, és arra ösztönöz bennünket, hogy még keményebben, kűzdjünk közösen ez ellen"

– mondta.

A gyanúsított a jelentések szerint legálisan lépett be Franciaországba, de menedékkérelmét négy nappal ezelőtt elutasította az ország.

A hatóságok szerint a támadásnak jelenleg nincs terrorista indítéka, és a miniszterelnök elmondta, hogy a gyanúsítottnak nem volt büntetett vagy pszichiátriai előélete.

(CT)

Legfrissebb