Ugrás a tartalomra

"Jézus nélkül semmi vagyok" - Jonathan Roumie az alázatról

Szerinte Jézus mutatta be legjobban, hogy mi az alázat.

Jonathan Roumie a The Chosen című sorozatban

A színész, aki Jézust alakítja a The Chosen című sikersorozatban, azt mondja, alázatos maradt, mert Krisztus példáját akarta követni.

Jonathan Roumie az egyik legfelismerhetőbb színész a szórakoztatóiparban. Ő alakította Jézust a The Chosen című sorozatban, amelyet világszerte több mint 200 millióan néztek meg, és számtalan reklámban és magazincikkben szerepelt. A színészt az utcán is felismerik az emberek és néha még az is előfordul, hogy "Jézusnak" szólítják.

A Crosswalk Headlines megkérdezte tőle, hogy ennek ellenére hogyan tudott alázatos maradni, Roumie pedig azt mondta, hogy Krisztusra tekint, és emlékszik a gyökereire.

"Jézus a legfőbb példa"

- válaszolta Roumie.

"És ha az életemet próbálom az Ő példája alapján formálni, ő volt az alázat legfőbb példája."

- mondta.

"Csak nézd meg a keresztet. Senki sem volt alázatosabb nála. És ezért emlékeznem kell arra, hogy minden, amim van, az Ő általa van - minden, amit átéltem azért volt, hogy eljussak arra a pontra, ahol átadtam magam neki. Ő pedig kiemelt engem az mély veremből, és ide helyezett engem."
"Minden nap megcsípem magam. A szavak nem igazán tudják megfelelően leírni, hogy érzem magam, de mindez Jézusra vezethető vissza. "
"És Nélküle én semmi vagyok."

Roumie azt mondta, hogy ő és a stáb és a szereplők áldottak, hogy "olyat tehetnek, amit még soha senki - azaz Jézus názáreti történetét mutathatják be egy több évados sorozatban." A szerep elmondása szerint megerősítette a hitét.

"Minél több időt töltesz Jézussal, az Ő szavaival, az Ő szolgálatával és azokkal az emberekkel, akikre hatással volt a szolgálata, annál óhatatlanul jobban megrázzák a lelkedet az Ő szavai, az Ő élete, az Ő példája."

- mondta.

"Sokkal mélyebb lett az imaéletem és a hitem”.

(Crosswalk)

Legfrissebb