Ugrás a tartalomra

Jelentés: sokkoló információk derültek ki a Hamász szadista terroristáiról

Felszólították az ENSZ döntéshozóit, hogy ne hallgassanak.

Az október 7-i mészárlás során elkövetett szexuális erőszak - és az azt követő nemzetközi hallgatás - elleni tüntetés az ENSZ New York-i székhelye előtt zajlik e hónap elején. (fotó: YAKOV BINYAMIN/FLASH 90)

Gyomorforgató információk derülnek ki egy jelentésből, amely az október 7-i mészárlás számos, kifejezetten a Hamász terroristái által elkövetett szexuális erőszakkal kapcsolatos tanúvallomásokat elemezte.

Az Izraeli Erőszak-krízisközpontok Szövetsége által bemutatott jelentés bizalmas és nyilvános tanúvallomásokat, szemtanúk beszámolóit, valamint az áldozatokkal, elsősegélynyújtókkal és szemtanúkkal készített interjúkat elemzi.

A jelentést az ENSZ "döntéshozóinak" küldték el, hogy "ne hagyjanak teret a tagadásnak vagy a történtek figyelmen kívül hagyásának".

"A Hamász terrorszervezet úgy döntött, hogy stratégiai szempontból két egyértelmű módon árt Izraelnek: állampolgárokat rabol el, és szadista szexuális bűncselekményeket követ el"

- mondta Orit Sulitzeanu, az ARCCI vezérigazgatója.

"A hallgatás történelmi foltként fog emlékezni azokra, akik a hallgatás és a Hamász által elkövetett szexuális bűncselekmények tagadása mellett döntöttek".

A jelentésből kiderült, hogy a Hamász terroristái fegyverrel fenyegették az áldozatokat, gyakran sérült nőket, hogy megerőszakolják őket, gyakran csoportosan, több terrorista közreműködésével.

A partnereket, családtagokat és barátokat arra kényszerítették, hogy végignézzék, hogy "fokozzák a fájdalmat és a megaláztatást minden jelenlévő számára".


A Hamász-terroristák által szexuálisan bántalmazottak többségét utána megölték, sőt néhányukkal az erőszakolás közben végeztek. Másokat később holtan találtak meg, nemi szerveiket a felismerhetetlenségig megcsonkítva vagy fegyverrel átszúrva.

A jelentés kiemelte, hogy nem tud teljes számszerű méretet adni a Hamász szexuális erőszakos cselekményeinek mértékéről, "amelyek többsége az áldozatok halálához vezetett.

A Nova Fesztiválon több alkalommal is súlyos szexuális támadásokról számoltak be szemtanúk és elsősegélynyújtók, beleértve a csoportos nemi erőszakot is. A kibucokban a nőket és a lányokat egyaránt brutálisan bántalmazták, beleértve legalább egy olyan esetet, amikor egy áldozat nemi szervébe kést rejtettek.

Az IDF bázisokon lévő katonák is szexuális erőszak áldozataivá váltak, illetve a Gázából visszatért túszok is groteszk szexuális erőszakról számoltak be amelyet a terroristák követtek el a túszokkal szemben.

"Miközben a szívünkben lévő sebek nem hajlandók begyógyulni, és testvéreink lelke a föld mélyéről kiált hozzánk, a partnereink jelentős része csendben és tagadással reagált ezekre a szörnyűségekre"

- írták a jelentés szerzői, Dr. Carmit Klar-Chalamish és Noga Berger.

"Felszólítjuk Önöket, hogy emeljék fel a hangjukat, és ne hagyják, hogy ezeknek az áldozatoknak a kiáltása elhalkuljon".

(Jpost)

Legfrissebb